1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nı konu edinen, Türk askerini de sözde "işgalci" gibi gösteren, 20 Eylül’de yayınlanması planlanan Güney Kıbrıs Rum yapımı "Famagusta" adlı dizi, tepkilere neden olmaya devam ediyor.

"TARİHİ GERÇEKLER SENARYOLARLA ÖRTÜLEMEZ!"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dijital platformda yayınlanması planlanan Rum yapımı "Famagusta" adlı diziye tepkisini gösteren bir paylaşımda bulundu. Yılmaz konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tarihi gerçekler senaryolarla örtülemez. Dijital yayın platformları Rum propagandasına alet olmamalıdır." ifadelerine vurgu yaptı.

"RUM EOKA MEZALİMİ FİLM DEĞİL GERÇEKTİ!"

Kıbrıs Türklerini acımasızca katleden Rum EOKA mezalimine değinerek tepkisini dile getiren Cevdet Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

"Enosis hayalleriyle darbeye kalkışan, Kıbrıs Türkü'nü çocuk, yaşlı ayırmadan katleden Rum EOKA mezalimi film değil gerçekti. Bu zalimliğin izleri bugün hala KKTC'de açıkça görülmekte, hala Kıbrıs Türklerine ait toplu mezarlar bulunmaktadır. Ne yaparlarsa yapsınlar, Barış Harekatı ile başlayan ve yarım asra varan huzur ortamını, sahadaki KKTC devleti gerçekliğini değiştiremezler. Barış harekatı olmasa, bugün Gazze'de yaşanan katliamların, fırsatını bulduklarında Kıbrıs Türkü'ne de reva görülmeyeceğini kim garanti edebilir."

Yunanistan'a kaçarken sınırda yakalanan 2 FETÖ'cü tutuklandı Yunanistan'a kaçarken sınırda yakalanan 2 FETÖ'cü tutuklandı

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN TEPKİ

Söz konusu propaganda ürünü diziye Dışişleri Bakanlığından da tepki gecikmedi. Dışişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından bugün konuya ilişkin yapılan paylaşımda, Famagusta adlı dizinin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin kara propagandasına hizmet ettiğinin altı çizildi.

"KATLEDİLEN KIBRIS TÜRKLERİNİN AZİZ HATIRALARINA BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK!"

Bakanlığın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

"Dijital bir platformda yayınlanacak olan "Famagusta" adlı dizi, tarihi gerçekleri çarpıtmak suretiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin kara propagandasına hizmet etmektedir.

Bu dizi, 1963-74 yılları arasında gözlerini kan bürümüş Kıbrıslı Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıs Türklerinin aziz hatıralarına büyük bir saygısızlık teşkil etmektedir.

Gerçekleri olduğundan farklı yansıtmaya dönük bu tip nafile girişimler, Milli davamız Kıbrıs konusundaki mücadele azmimizi daha da güçlendirmektedir.

Kıbrıs gazilerimizi saygı, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN "FAMAGUSTA" ADLI PROPAGANDA DİZİNE SERT TEPKİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN "FAMAGUSTA" ADLI PROPAGANDA DİZİNE SERT TEPKİ

Editör: Huri Kaptan