Gündem Haberleri

Rojin Kabaiş nerede? 13 gündür kayıp olan genç kızın başörtüsü bulundu!

Van'da kaybolan ve kendisinden 13 gündür haber alınamayan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş olayında yeni bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya "Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur." dedi.

Abone Ol

Van’da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları 13’üncü gününde de sürerken yeni bir gelişme aktarıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 27 Eylül'de Van'daki KYK yurdundan ayrılan ve 13 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'i arama çalışmalarının devam ettiğini bildirerek "Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur." ifadelerini kullandı.

350 SAATLİK KAMERA GÖRÜNTÜLERİ KAYDI İZLENDİ

Bakan Yerlikaya, konuya ilişkin Van Emniyet Müdürlüğünce farklı birimlerden özel ekipler kurulduğunu bildirerek şunları aktardı:

"Ekiplerimiz tarafından üniversiteye ait tüm kamera görüntüleri, geliş gidiş olmak üzere toplam 350 saatlik kayıt izlenmiştir. Bardakçı ve Çitören mahalleleri haritalandırılmış, toplam 12 kamera bulunmuş ve 275 saatlik bir kayıt olacak şekilde araç ve şahıslarla alakalı inceleme yapılmıştır. Üniversitenin ulaşım araçlarından kamera kaydı yapan araçların 120 saatlik kayıtları incelenmiştir. Elde edilen tüm iz, emare, delil ve delil olabilecek görüntüler netleştirilmek için Van Jandarma Kriminal Başkanlığına gönderilmiştir."

Ayrıca Yerlikaya, dip taraması için Çanakkale'den sonar cihazı getirildiğini ve çalışmalara başlandığını belirterek İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, AFAD, İtfaiye ve Kızılay olmak üzere dalgıç, arama köpekleri, drone, bot/gemi, helikopter, itfaiye aracı, mobil radar cihazıyla 24 saat esaslı göl ve kara alanında çalışmalar yapıldığını kaydetti.

50 EKİP VE 250 PERSONEL İLE 24 SAAT ESASIYLA İNCELEMELER YAPILDI

Son olarak Yerlikaya, müştemilat, metruk alanlar, sazlık ve logar alanlarının 50 ekip ve 250 personel ile 24 saat esasıyla incelemelerin yapıldığını duyurdu.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">“Bugün Van Gölü kıyısına vuran ve Rojin kızımıza ait olduğu ailesi tarafından belirlenen başörtü bulunmuştur.”<br><br>27 Eylül 2024 Cuma günü Van’da bulunan KYK yurdundan ayrılan ve 13 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş kızımızın arama çalışmaları devam etmektedir.…</p>&mdash; Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) <a href="https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1844371865998897459?ref_src=twsrc%5Etfw">October 10, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>