MİT'ten Gara'da nokta operasyon: Sözde üst düzey PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MİT'ten Gara'da nokta operasyon: Sözde üst düzey PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Devlet ormanlarındaki kaçak yapılara yönelik Resmi Gazete'de bugün önemli bir karar yayımlandı. Buna göre, devlet ormanlarında kaçak olarak inşa edilen tesis ve binalar, ekilen ve dikilen yerler ile mahsullerine hiçbir karara gerek olmaksızın el konulacak, yıkılmak ve sökülmek suretiyle ortadan kaldırılacak.

TÜM MASRAFLAR ŞÜPHELİDEN TAHSİL EDİLECEK

Öte yandan devlet ormanlarındaki kaçak yapı ve tesislerin yıkım işlemlerine ait yapılan tüm masraflar şüpheliden tahsil edilecek. Ayrıca açma, işgal ve faydalanma ile dikim ve ekim yapılmak suretiyle işlenen suçlarda, suça konu fiilin başlangıcından itibaren Cumhuriyet savcısına bilgi vermek suretiyle olaya müdahale edilecek.

KAÇAK YAPILARIN YIKIMI İÇİN KARARA GEREK YOK

Karara göre izinsiz her türlü dikim ve ekim yapılan yerler ile yapı ve tesis, inşa aşamasında olanlar da dâhil olmak üzere, hiçbir karar alınmasına gerek olmaksızın, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yıkılacak.

Editör: Huri Kaptan