Gündem Haberleri

Polis katiline ağırlaştırılmış müebbet

Polis memuru Cihat Ermiş'i ihbar üzerine gittiği ikamette silahla ateş edip şehit eden şahıs hakkında karar çıktı. Polisi katili Berke Çorak isimli şahıs ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Abone Ol

Büyükçekmece'de silahlı saldırı ihbarı üzerine bir ev adresine giden polis memuru Cihat Ermiş'i (31) şehit eden Muhammet Berke Çorak (20), ikinci kez hakim karşısına çıktı. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, sanık Berke Çorak tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

POLİS MEMURUNUN ŞEHADET YIL DÖNÜMÜ 

Duruşmaya, şehit polis memuru Cihat Ermiş'in eşi Nilüfer, annesi Sare ve babası Şefik Ermiş ile taraf avukatları da katıldı. Müşteki eş Ermiş, dün eşinin ölüm yıl dönümü olduğunu söyledi.

"TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKMESİN"

Ermiş, oğlunun her gün kendisine babasını sorduğunu dile getirerek "Sanık şu an ağlıyor ama inanmıyorum. Timsah gözyaşları dökmesin. Eşimle birlikte biz de toprağın altında yatıyoruz. Biz, sadece yeryüzünde kaldık. Sanığın nefes alıyor oluşu zoruma gidiyor" diye konuştu.

Ayrıca şehit polis memurunun annesi Sare Ermiş ise oğluyla kavuşmasının mahşere kaldığını söyledi. Torununun babasız kaldığını dile getiren Ermiş, sanığın ömür boyu hapiste kalmasını istediğini belirtti.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Son sözü sorulan sanık Muhammet Berke Çorak, kendini korumak için böyle bir şey yaptığını öne sürerek "Kolluk kuvvetlerine direnen birisi değilim. Böyle bir şey olacağını bilseydim yapmazdım. Ben böyle bir insan değilim. Şehit hepimizin şehididir" şeklinde konuştu.

Mahkeme heyeti kararını açıklayarak sanık Çorak'ı "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

BAŞKA SUÇTAN 1 YIL 3 AY HAPİS CEZASI ALDI

Mahkeme, ayrıca sanığı "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezasına hükmetti.

İDDİANAMEDE YER ALAN BİLGİLER

TRT Haber'in aktardığı bilgiye göre Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Cihat Ermiş'in de içinde yer aldığı polis ekibinin ihbar üzerine 9 Ekim 2023'te şüpheli Muhammet Berke Çorak'ın bulunduğu Muratpaşa Mahallesi'ndeki evine gittiği anlatılmıştı.

Maktulün, kapıyı "polis" şeklinde seslenerek çaldığı, telefona da cevap vermeyen şüphelinin can güvenliğinden endişe edildiği ve yardım amacıyla özel güvenlik görevlisi eşliğinde ikamete girildiği belirtilmişti.

İddianamede, şüphelinin silahla iki kez ateş ettiği polis memuru Ermiş'in hayatını kaybettiği aktarılmıştı.
Şüpheli Muhammet Berke Çorak'ın "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma" suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.