Spor Haberleri

PARİS 2024'TE TRANS BOKSÖR TARTIŞMASI! IMANE KHELİF, BUSENAZ SÜRMENELİ'YE RAKİP OLABİLİR

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda "trans boksör" tepkisi... İtalyan kadın boksör Angela Carini, “biyolojik olarak erkek” olan trans rakibi Imane Khelif'e karşı maçın 1. dakikasında tepki olarak ringden çekildi.

Loading...

Abone Ol

Paris 2024'te "trans kadın" boksör tartışması yaşanıyor.... Kadınlar 66 kiloda mücadele eden Cezayirli boksör Imane Khelif'in İtalyan boksör Angela Carini ile karşı karşıya geldi.

Carini, “biyolojik olarak erkek” olan trans rakibine karşı maçın 1. dakikasında tepki olarak ringden çekildi.

BUSENAZ SÜRMENELİ'YE RAKİP OLABİLİR 

Khelif, yüksek testosteron düzeylerinin uygunluk kriterlerini karşılayamaması nedeniyle olimpiyat kotası alamamıştı. Cezayir Olimpiyat Komitesi ise, onun elenmesinin altın madalya kazanmalarını engellemeye yönelik bir komplonun parçası olduğunu söyleyerek itiraz etti.

Paris 2024'e katılmayı başaran Khelif, ilk turda İtalyan Angela Carini'yle karşı karşıya geldi. Ancak Carini, iki yumruk yedikten sonra ringi terk etti.

Açılış turunda erken iki yumruktan sonra sadece 46 saniye sonra çekilen İtalyan yıldız Angela Carini'yi yendi. Sosyal medyada viral olan Cezayirli boksörü savunanlar ve olimpiyata alınmaması gerektiğini düşünenler ikiye ayrıldı.

Elon Musk'ın bile diline doladığı Cezayirli boksör, ilerleyen turlar olimpiyat şampiyonumuz Busenaz Sürmeneli'yle eşleşebilir.