Muğla'nın ünlü tatil beldesi Bodrum'da, yaz sezonunun en yoğun döneminde beklenen turist akını yaşanmadı. Sosyal medyada hızla yayılan boş Bodrum sokakları ve restoranlarının görüntüleri, tatilcilerin bu yılki Bodrum deneyiminin beklentilerin altında kaldığını ortaya koydu. Fiyat artışları nedeniyle hem yerli hem de yabancı turistlerin tatil tercihleri değişti.

4-11

PAHALILIK BODRUM'U DERİNDEN ETKİLİYOR

KAYBOLAN VATANDAŞ İÇİN BODRUM’DA GENİŞ ÇAPLI ARAMA BAŞLATILDI KAYBOLAN VATANDAŞ İÇİN BODRUM’DA GENİŞ ÇAPLI ARAMA BAŞLATILDI

Konaklama sektöründeki fiyat artışları, Avrupalı ve Rus turistleri etkilemiş durumda. Oteller, boş kalan odaları doldurmak amacıyla son dakika satışlarında yabancı turistlere yüzde 10 ila 20 arasında indirim yapma yoluna gitti. Ancak bu çabalar, doluluk oranlarını sadece yüzde 70-80 seviyelerine getirebildi. Geçen yıl aynı dönemde otellerin doluluk oranları yüzde 100’lerdeydi.

SOKAK VE RESTORANLAR BOŞ

TÜRSAB Başkan Başdanışmanı Hamit Kuk, Bodrum’daki konaklama fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 50 oranında arttığını belirtti. Bu yüksek fiyatların Avrupa ve Rus pazarlarından turist çekmeyi zorlaştırdığını vurgulayan Kuk, "Bodrum’da fiyat algısı kalmamış durumda. Ekonomik krizdeki müşteri kitlemiz, yerli turistleri de etkileyerek restoranlar ve sokaklarda boşluklara neden oldu. İşletmeler yüksek kira, personel ve yiyecek-içecek maliyetlerini karşılayabilmek için fiyatlarını artırmak zorunda kaldı" dedi.