Tüm terör unsurlarına yönelik 35 bin 428 operasyon düzenlendi Tüm terör unsurlarına yönelik 35 bin 428 operasyon düzenlendi

Mersin’de yapımı süren Çeşmeli-Taşucu otoyolunun Kızkalesi etabında önemli bir skandal ortaya çıktı. İddiaya göre, otoyolun güzergâhı kasıtlı olarak 3 kez değiştirildi. Bu değişiklikler sonucunda, Tırtar Mahallesi'nde yaşayan 111 ailenin evleri yıkılacak ve verimli tarım arazileri yok olacak.

Eylemde, "Evime dokunma", "Rant istemiyoruz", "Gözyaşının üzerine yol yapılmaz" gibi dövizler taşındı. Cuma namazından çıkan cemaatin de katıldığı basın açıklamasında, vatandaşlar projedeki güzergâh değişikliğinin iptal edilmesini talep etti.

Vatandaşlardan Muhammet Balcı, projede yaşanan güzergâh değişikliğinin verimli tarım arazilerini ve 111 evi etkileyeceğini belirterek, konunun duyarlılıkla ele alınmasını istedi. Fatma Sarıbaş ise, "Evlerimizin yıkılmasını istiyorlar. 111 ev yıkılacak, 500 kişinin üzerinde insan mağdur olacak" dedi. Sarıbaş, çocuklarının eğitimlerinin de bu durumdan olumsuz etkileneceğini vurguladı.

CHP Mersin Milletvekilleri Hasan Ufuk Çakır ve Talat Dinçer'de eyleme destek verdi. Vekil Çakır, "Birilerinin cebini doldurmak için evlerimizi ve bahçelerimizi kaybetmeyeceğiz" diyerek, projedeki güzergâh değişikliğinin iptal edilmesini savundu. Talat Dinçer ise, vatandaşların tepkisinin haklı olduğunu belirterek, güzergâhın tamamen iptal edilmesi gerektiğini ifade etti. Eylemciler, kısa bir süreliğine Mersin-Antalya D-400 karayolunu trafiğe kapattı. Jandarma, Toma destekli önlemlerle yolu yeniden trafiğe açtı. Ayrıca, vatandaşlar bir imza kampanyası başlatarak, topladıkları binlerce imzayı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sundu. İmza dilekçesinde, güzergâh değişikliğinin iptal edilmesi talep edildi.