Gündem Haberleri

Okullar 28 Ekim'de tatil mi? 28 Ekim Pazartesi okullar yarım gün mü?

Cumhuriyet Bayramı’na az bir süre kala 29 Ekim’in resmi tatil olması 28 Ekim yarım gün mü yoksa tam gün mü tatil sorularını akıllara getirdi. Peki, 28 Ekim’de okullar tatil mi?

Abone Ol

Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı yine büyük bir coşku içerisinde kutlanacak. Hafta sonu tatilini geçirenler şimdiden 29 Ekim’in Salı gününe denk gelmesi ile beraber 28 Ekim’in yarım gün mü yoksa tam gün mü tatil ilan edilip edilmeyeceğini sorgulamakta.

Cuma günleri resmi tatil olacak mı? Okullar 4 gün mü oluyor? Cuma günleri resmi tatil olacak mı? Okullar 4 gün mü oluyor?

Her yıl büyük bir gururla ve coşkuyla kutlanan 29 Ekim tarihi resmi tatil olarak kabul edildiğinden okullar ile birlikte kamu kurum ve kuruluşları kapalı olmaktadır. Öğrenciler ve çalışanlar ise 28 Ekim’in tam gün tatil olup olmadığını merak etmektedir.

28 EKİM OKULLAR TATİL Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı çalışma takvimine göre; 29 Ekim resmi tatil olarak kabul edilmektedir. Yani 29 Ekim tarihinde okullar ile beraber tüm kamu kurum ve kuruluşları kapalı olacaktır. 28 Ekim Pazartesi günü ise yarım gün olduğundan kamu kurum ve kuruluşları ile okullar toplamda 1,5 gün tatil olacaktır. Yani 28 Ekim’de okullar tam gün tatil değil yarım gün tatildir.