Mersin’in sahil kenarında terörist başı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atarak halay çeken ve bu görüntüleri sosyal medyada paylaşan 9 terör yandaşı, polis tarafından Gaziantep’te yakalandı.

7458-1

SON DAKİKA HABERİ... KAHRAMANMARAŞ'TA 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: OLUMSUZ BİR DURUM YOK SON DAKİKA HABERİ... KAHRAMANMARAŞ'TA 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

BÜYÜK TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜLER

Sosyal medyada yayımlanan ve büyük tepki toplayan halay görüntülerinde, şüphelilerin PKK elebaşı lehine sloganlar attığı ve halay çektiği görülüyordu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, Mersin Emniyet Müdürlüğü ekipleri titiz bir çalışma yürüterek, görüntülerdeki kişilerin kimliklerini belirledi. Gaziantep’ten gelen şüpheliler, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

'ÖLÜRÜM TÜRKİYEM' ŞARKIYLA GETİRİLDİLER

Şüpheliler, Mersin’e getirilirken polis minibüsünde ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısı dinletildi. Sosyal medyada yer alan görüntüler, şüphelilere şarkının yolculuk boyunca çalındığını gösteriyor. Görüntülerde yer alan bir kişinin başka bir suçtan cezaevinde olduğu, firari bir kişinin ise halen arandığı bildirildi.