Gündem Haberleri

NARİN'İN YENGESİ TUTUKLANDI: "SALİM GÜRAN İLE İLİŞKİM YOK"

Narin Güran cinayetine ilişkin gözaltına alınan yenge Hediye Güran, "Kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklandı. Yenge Hediye Güran'ın ifadesinde suçlamaları kabul etmezken Salim Güran ile ilişkisi olmadığını söyledi. Hediye Güran, "Salim'le yaptığım görüşmenin içeriğini hatırlamıyorum." dedi.

Abone Ol

Diyarbakır’ın Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan sekiz yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma devam ediyor.

Adliyeye sevk edilen Narin'in kuzenleri İ.K. ve Ş. K. savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakılırken Narin'in yengesi Hediye Güran ise "kasten öldürmeye iştirak" suçlamasıyla tutuklandı.

HEDİYE GÜRAN: KAYBOLDUĞU GÜN EVE İKİ KEZ GİTTİM

Hediye Güran, ifadesinde olay günü Narin Güran'ı görmediğini ileri sürerek "Yüksel'in evine iki defa gittim ama bir olaya şahit olmadım. Ben eşime ait olan Salim'in kullandığı aracı kesinlikle görmedim." diye konuştu.

NARİN'İN YENGESİ: SALİM İLE İLİŞKİM YOK

Hediye Güran, "Salim'le aranızda herhangi bir ilişki var mı?" sorusuna "Kesinlikle böyle bir şey yoktur" şeklinde yanıt verdi.

"GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİNİ HATIRLAMIYORUM

Hediye Güran, "Salim Güran ila yaptığı 26 Temmuz'da 13.22'de 25 saniyelik görüşme ve 16 Temmuz'da Salim Güran'ın 4 cevapsız çağrısı, WhatsApp üzerinden 10 Nisan 2024 günü Salim Güran'ın saat 5'te size cevapsız bıraktığı, bu cevapsız çağrılara vereceğiniz cevap nelerdir?" sorusuna, "Cevapsız çağrıları ilişkin diyeceğim yoktur, hatırlamıyorum. 25 saniyelik görüşmeyi tam hatırlamamakla beraber Salim'in eşiyle yaptığımız görüşme olduğunu düşünüyorum" dedi.

"TELEFONUMU DEĞİŞTİRDİM"

Hediye Güran, Narin kaybolduktan sonra cep telefonunu değiştirdiğini söyleyerek "Benim cep telefonum bozuktu ve camı kırıktı. Eşim de bana cep telefonu aldı. Eski cep telefonumda evde bulunmaktaydı. Eski telefonumu görevlilere teslim ettim." diye konuştu.

Narin'in annesi Yüksel Güran'ın aradığını hatırlamadığını beyan eden Hediye Güran, "Ailenin toplanarak karar aldığına şahit olmadım." şeklinde yanıt verdi.