Gündem Haberleri

Narin'in cinayetinde korkunç iddia! Havin ritüeli nedir?

Narin Güran cinayetinde yeni iddialar gündeme gelirken bunlardan birisi de Havin ritüeli oldu. Narin’in bu ritüele kurban edildiği konuşurken olayların perde arkasındaki sorular akılları bulandırdı. Peki, Havin ritüeli nedir?

Abone Ol

Diyarbakır’da kaybolan ve daha sonrasında 19 gün sonra cesedi bir derenin içerisinde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti kafaları karıştırıyor. Sanıkların ifadelerini sürekli olarak değiştirmesi ve bu konuda kesin bir somut delil elde edilmeye çalışılırken ortaya yeni iddialar atılıyor.

Sosyal medyada Narin’in Havin ritüeline kurban edildiği iddia edilirken mezarı başında ağlayan kadının yeniden gündeme gelmesi olayın seyrinin bu yönde ilerlemesine sebebiyet verdi. Kadının gözyaşları içerisinde Narin’in mezarı başında, ‘Beni Havin’imi de böyle öldürdüler’ sözleri Türkiye’de uzunca bir süre gündemde kalmıştı.

HAVİN RİTÜELİ NEDİR?

Havin ritüelinin özellikle kız çocukları ile ilgili olduğu öne sürüldü. Bu konuda verilen bilgilerde bu tür işlenen cinayetlerin planlı ve profesyonel olarak yapıldığı ve genellikle de kız çocuklarının hedef alındığı iddia edildi.

Narin Güran'ın bir anlık öfkeyle değil de uzun süren bir planlamayla cinayete kurban gittiği söylenirken katillerin de öldürülen Havin’i saklarken uzmanlaştıkları ve bu konuda hukuku manipüle etmeyi çok iyi bildikleri belirtildi. 6 yaşına kadar hayatını kaybedenlerin varlığı, toplumsal güvenliğin ve geleceğin nasıl korunacağı sorusunu da akıllara getirdi.