Gündem Haberleri

NARİN GÜRAN SORUŞTURMASI: ANNE, BABA VE KARDEŞLER DAHİL 21 GÖZALTI!

Diyarbakır'da 19 gün önce kaybolan ve bugün cansız bedenine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında anne, baba ve kardeşler dahil 21 kişi gözaltına alındı.

Abone Ol

Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan Narin Güran'dan bugün  acı haber geldi. Jandarma ekipleri, köyün yakınlarındaki Eğertutmaz Deresi'nde küçük kızın cansız bedenine ulaştı. Gelişmeyi duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

21 KİŞİ GÖZALTINDA

Türkiye'yi derinden sarsan olayda kayıp Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Devam eden soruşturma kapsamında aralarında aile üyelerinin de olduğu 21 kişi gözaltına alındı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sosyal medya hesabından konuya dair yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran evladımızın ölümünden sorumlu olanlarla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam etmektedir. Hepimizi derinden üzen acı olayın açıklığa kavuşması için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 1 Cumhuriyet başsavcıvekili ile 3 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir.Narin kızımızla ilgili otopsi işlemi devam etmektedir. Soruşturmanın bu aşamasında 21 şüphelinin gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Narin evladımıza bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum."

"ÇUVAL İÇERİSİNE KONULUP DEREYE GETİRİLMİŞ"

Olaya ilişkin ayrıntıları aktaran Diyarbakır Valisi Zorluoğlu, "Öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır" diye bildirdi.

"ÜZERİNDE SON GÖRÜLDÜĞÜ KIYAFETLER VARDI"

Narin'in öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu şunları kaydetti: 

"Kayıp çocuk Narin Güran en son görüldüğünde üzerinde görünen şahsi kıyafetleriyle birlikte dere kenarında çuval içerisinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette, sabah saat 08.45 sıralarında maalesef ölü olarak bulunmuştur.

"SUYUN İÇERİSİNE YERLEŞTİRİLMİŞ"

İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konup dere kenarına getirildiği, suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır. Daha önce aranılan tüm bölgelerin yeniden aranması çalışmamız kapsamında Eğertutmaz Deresi'nin bu bölgesi yeniden aranmış ve uzman jandarma ekiplerimizce kayıp kızımızın cenazesine ulaşılmıştır" 

NARİN'İN CESEDİ DEREYE PROFESYONELCE GİZLENMİŞ! DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA NARİN'İN CESEDİ DEREYE PROFESYONELCE GİZLENMİŞ! DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA