Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmaları 9'uncu gününde de sürüyor. Soruşturma kapsamında kolunda ısırık izleri görülen Narin'in ağabeyi gözaltına alındı ancak bugün yapılan inceleme sonucunda ısırık izlerinin Narin'e ait olmadığı açıklandı.

NARİN GÜRAN HABERLERİNE YAYIN YASAĞI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı "mağdur çocuğun fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişiminin korunması", "çocuğun üstün yararı", "soruşturmanın gizliliği", "delillerin karatılmasının önüne geçilmesi", "soruşturmanın sağlıklı şekilde ilerleyebilmesi", "tanıkların ve diğer ilgililerin güvenliği" gerekçeleriyle haber ve sosyal medya paylaşımlarına yayın yasağı getirilmesini talep etti.

Diyarbakır 5. Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu talebi kabul ederek soruşturma tamamlanana kadar olay hakkında tüm yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında yayın yapan medyada dosya ile ilgili yayın yapılmasına yasak getirdi.

Çorum'dan bihaber vali olarak hafızalara kazındı! O vali merkeze çekildi Çorum'dan bihaber vali olarak hafızalara kazındı! O vali merkeze çekildi

Karar, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından haber merkezlerine iletildi ve kurumun internet sitesinde de yayımlandı.

Editör: Huri Kaptan