MUTSO, APİTERAPİ ÜRÜNLERİ İŞLEME PROJESİYLE LİDER KONUMU PEKİŞTİRİYOR
MUTSO, 'Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi' projesi ile GEKA'dan destek sağladı.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), inovatif üretim yöntemleri ile tanınan Muğla'nın lider konumda olduğu Dünya Çam Balı üretiminde yüzde 85'lik paya sahip olmasının ardından, katma değeri yüksek ve ihracat potansiyeli olan Apiterapi ürünlerinin üretimini teşvik etmek amacıyla "Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi" projesini hayata geçirdi.
Bu yenilikçi projenin desteklenmesi amacıyla Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) tarafından başlatılan güdümlü proje çağrısından da destek almaya hak kazandı. Bu proje, Muğla'nın güdümlü projeler alanında hayata geçirdiği ilk örnek olma özelliğini taşıyor.
PROJE BÜTÇESİNİN YÜZDE 71'İ GEKA VE SANAYİ TEKNOLOJİ BAKANLIĞI TARAFINDAN DESTEKLENDİ
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) liderliğinde gerçekleştirilen "Apiterapik Arıcılık Ürünleri İşleme Merkezi" projesi, güçlü bir ortaklık yapısı ile hayata geçirildi. Proje bütçesinin yüzde 71'i Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından hibe edilirken, geri kalan kısmı ise projeye ortaklık eden kurumlar tarafından karşılandı.
Muğla Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Muğla Vakfı, Muğla Teknopark A.Ş., Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği (MAYBİR), Muğla Ticaret Borsası, Marmaris Ticaret Odası, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Ticaret Odası gibi güçlü ortaklarla yürütülen APİMUĞLA Projesi, sürdürülebilirlik konusunda önemli bir avantaj sunuyor.
Bakmadan Geçme





