Gündem Haberleri

Münevver Şeyma Solmazgül kimdir?

AK Partili eski vekillerden Necdet Ünüvar'ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül’ün 110 bin TL maaşla TBMM Destek Hizmetleri Başkanı olarak atandığı ortaya çıktı. Solmazgül'ün bu göreve getirilmesi için iki bürokratın görevden alındığı belirlendi. Peki, Münevver Şeyma Solmazgül kimdir?

Abone Ol

Eski AK Partili milletvekili ve Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar'ın kızı Münevver Şeyma Solmazgül’ün, 110 bin lira maaşla TBMM Destek Hizmetleri Başkanı olarak atanması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Solmazgül'ün bu pozisyona getirilebilmesi için bürokrat Arif Erdal ile önceki başkan Davut Öksüz'ün de aynı şekilde görevden alındığı iddia edildi.

Ünüvar'ın kızı Solmazgül'ün yüksek ek gösterge ile emeklilik hakkı kazanabileceği ifade edildi. Ünüvar'ın oğlu Alaattin Ünüvar da 2014 yılında sınavsız olarak müşavir pozisyonuna atanmış ve halen Ticaret Bakanlığı’nda yaptığı görevle dikkat çekmişti.

MÜNEVVER ŞEYMA SOLMAZGÜL KİMDİR?

Münevver Şeyma Solmazgül eski  AK Parti milletvekili Necdet Ünüvar'ın kızıdır. 110 bin TL maaşla TBMM Destek Hizmetleri Başkanı olarak atanan Solmazgül’ün erkek kardeşi Alaattin Ünüvar’da 2014 yılında sınavsız olarak müşavir pozisyonuna atanmıştı.