Muğla Haberleri

MUĞLA'NIN DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Temmuz'da hizmete sunduğu yeni hizmet, yaz aylarındaki trafik sıkışıklığını hafifletti.

Abone Ol

MUĞLA'NIN DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin 1 Temmuz'da hizmete sunduğu Bodrum-Turgutreis-Didim ve Marmaris-Fethiye deniz otobüsü seferleri büyük ilgi topladı. Bu yeni hizmet, yaz aylarında yaşanan trafik sıkışıklığını önemli ölçüde azaltıyor. Muğla ve Aydın Büyükşehir Belediyeleri'nin işbirliğiyle başlatılan Didim-Bodrum-Turgutreis seferleri, Kabotaj Bayramı'nda başlamıştı.

Bu hatta, karayolu ile 140 kilometre olan mesafe, otomobille yaklaşık 3 saat sürerken, deniz otobüsleriyle bu süre sadece 1 saate iniyor. Turgutreis-Bodrum hattındaki 14 kilometrelik yol, trafikte 1 saat sürebilirken, deniz otobüsleri bu mesafeyi 35 dakikada kat ediyor.

Marmaris-Fethiye hattındaki 140 kilometrelik karayolu mesafesi ise, deniz yolu ile 48.5 deniz mili olarak ölçülüyor ve deniz otobüsleri bu mesafeyi 2 saatte tamamlıyor. Vatandaşlar, deniz otobüsü hizmetinden son derece memnun.

Necati Yağcı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanını tebrik ediyorum. Trafiğe takılmadan konforlu bir yolculuk yapıyoruz” dedi. Hüner Sertkaya ise, “Bodrum’a yazın gelen turist sayısı artıyor ve trafik sıkışıklığı oluyor.

Deniz otobüsleri sayesinde Bodrum trafiğine girmeden Turgutreis’ten Bodrum’a rahatça geçebiliyoruz” şeklinde ifade etti. Kısalan yolculuk süreleri ve deniz yolunun sunduğu konfor, bu hizmete olan ilgiyi artırıyor ve hem bölge sakinleri hem de turistler bu hızlı ve keyifli seyahat imkanını takdirle karşılıyor.

Deniz otobüslerinin fiyatları ise şu şekildedir: Turgutreis-Didim tek yön 150 TL, Bodrum-Didim tek yön 250 TL, Bodrum-Turgutreis tek yön 100 TL ve Marmaris-Fethiye tek yön 300 TL. Ayrıca, 65 yaş üstü vatandaşlar, gaziler ve şehit yakınları ile %40 ve üzeri engelli vatandaşlar ücretsiz seyahat kartı sahipleri, bu hizmetten ücretsiz olarak yararlanabiliyor.