Muğla Haberleri

Muğla'nın 3 bölgesinde orman yangını! Alevlere karşı mücadele sürüyor

Muğla'da dün gece Dalaman ve Ortaca'da başlayıp devam eden yangınlarla mücadele sürerken sabaha karşı bir yangın da Menteşe'de çıktı. Devam eden yangın sayısı 3'e yükselirken Muğla Valisi İdris Akbıyık, Dalaman'daki yangını kontrol altına almaya çalıştıklarını belirterek "Yangın, çok geniş bir alanda. Yüksek bir rüzgar var. Bu da maalesef mücadeleyi zorlaştırıyor. Şu ana kadar iki hanede 11 vatandaşımızı tahliye ettik" diye konuştu.

Abone Ol

Muğla’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan orman yangınları üç bölgede devam ederken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor. Dün Ortaca ve Dalaman ilçelerinde başlayan orman yangınlarına bu sabah, Gökova Körfezi ve Milas yangınları da eklendi. Ortaca yangını kontrol altına alınırken, diğer üç bölgede yangınlar devam ediyor.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Dalaman Taşbaşı Mahallesinde çıkan orman yangınını bir an evvel kontrol altına alabilmek için yangınla mücadelemiz aralıksız devam ediyor<a href="https://twitter.com/hashtag/Orman%C4%B1nKahramanlar%C4%B1?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#OrmanınKahramanları</a> son alev sönene kadar <a href="https://twitter.com/hashtag/Ye%C5%9FilVatan?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#YeşilVatan</a>&#39;ı korumak için fedakarca mücadele ediyor.<a href="https://twitter.com/hashtag/BuGsyretS%C3%B6nd%C3%BCrecek?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#BuGsyretSöndürecek</a><a href="https://twitter.com/idrisakbiyik?ref_src=twsrc%5Etfw">@idrisakbiyik</a> <a href="https://t.co/0Fm32Z0Ysp">pic.twitter.com/0Fm32Z0Ysp</a></p>&mdash; Muğla Valiliği (@tcmuglavaliligi) <a href="https://twitter.com/tcmuglavaliligi/status/1847086891214020716?ref_src=twsrc%5Etfw">October 18, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

VALİ AKBIYIK: İKİ HANEDE 11 VATANDAŞIMIZI TAHLİYE ETTİK

Muğla Valisi İdris Akbıyık, kentte devam eden orman yangınını kontrol altına almaya çalıştıklarını belirterek yangınların Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman'da çıktığını ifade etti. Vali Akbıyık "En büyük yangın burası. Tüm ekiplerimiz burada. Orman Bölge Müdürlüğümüzün kara araçları, itfaiye, arazöz, iş makineleri Büyükşehir Belediyemizin, tüm civar belediyelerimiz, AFAD kriz merkezimiz toplandı, başında bir vali yardımcımız var." dedi.

MUĞLA'DA EKİPLER ZAMANA KARŞI YARIŞIYOR

Emniyet ve jandarmanın arazöz ve itfaiyelerinin de bölgede olduğunu ifade eden Akbıyık, şunları kaydetti:

"Yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Yangın, çok geniş bir alanda. Yüksek bir rüzgar var. Bu da maalesef mücadeleyi zorlaştırıyor. Şu ana kadar iki hanede 11 vatandaşımızı tahliye ettik. Eski bir, iki yanan yapı var. Allah'a şükür, can güvenliğiyle ilgili şimdilik bir sıkıntı yok. Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz. Taşbaşı Mahallesi'nde diğer haneleri de tahliye edebiliriz. Yangının durumuna göre hareket edeceğiz."

DALAMAN YANGININA 6 UÇAK MÜDAHALE EDİYOR

Dalaman Taşbaşı köyünde akşam saatlerinde başlayan yangın söndürme çalışmaları sürüyor. Alevlere 49 arazöz 15 su ikmal aracı 5 dozer ve 288 orman personeli karadan müdahale ediyor. Sabah gün doğumuyla beraber 6 uçak ve 1 helikopter havadan söndürme çalışmalarına başladı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşanıyor.

GÖKOVA KÖRFEZİ ALEVLERE TESLİM!

Gökova Körfezi Turnalı mevkiinde çıkan orman yangını söndürme çalışmaları da sürüyor. Sarp arazinin de bulunduğu yangın bölgesinde 23 arazöz 6 su ikmal aracı 2 dozer ve 131 orman personeli karadan müdahale ederken, 5 helikopter ve 1 uçak havadan söndürme çalışmalarında yer alıyor. Burada da şiddetli rüzgar etkisi görülüyor.

MiLAS’TA ORMAN YANGINI!

Muğla Milas Dibekdere Mahallesi yakınlarında saat 05.40 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle ormanlık alanda yangın meydana geldi. Alevlere 7 arazöz 2 su tankeri ve 45 personel karadan müdahale ediyor. 1 helikopterde havadan söndürme çalışmalarına destek sağlıyor.