Afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla gönüllük esasına dayalı sosyal toplum kuruluşlarından biri olan SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği, düzenli olarak tatbikat ve eğitimlere katılmaya devam ediyor.

AFAD tarafından düzenlenen eğitim sonu sınavlarında ağır akreditasyon, yani Türkiye'deki en üst seviye olan 3 yıldız sertifikasını alan 120 SAR üyesinden üçü Marmaris'te yaşayan Erdal Yaşar, Ferhat Üzüm ve İsmet Cem Meşhur oldu.

1 yıldır SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneğinin üyesi olan ve Muğla il temsilciliği Akreditasyon Ekip Lideri Buket Böce, ekip arkadaşlarının 3 yıldızlı bu ağır akreditasyon sertifikasını almalarının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Biz de onların peşlerinden gidiyoruz. Tek yıldız, 2 yıldız ve 3 yıldız olmak üzere bu yolda emin adımlarla ilerleyeceğiz. SAR Arama Kurtarma ekibinde kadın olmak gerçekten çok gurur verici. Çok büyük bir oranımız var. Fakat bir afet anında veya acil bir durumda kadın veya erkek olmak gibi bir ayrım olmuyor.

Afetzede olarak da, arama kurtarma olarak da böyle durumlarda acil durumlarda cinsiyet farkı gözetilmediği için çok rahatlıkla, çok iyi bir koordinasyon ve disiplinle hep birlikte çalışıyoruz. Arama kurtarma, eğitim süreçlerimizde de çok zorlu süreçlerden geçiyoruz. İp eğitimleri, teknik arama kurtarma ve sismik akustik cihazlarla dinleme gibi çeşitli alanlarda profesyonelleşiyoruz” dedi.

Böce, ekip üyelerinin farklı alanlarda uzmanlaştığını ve bu profesyonelliği paylaşarak başarılı operasyonlar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Muğla Arama Kurtarma2

Muğla Valisi İdris Akbıyık'tan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı Muğla Valisi İdris Akbıyık'tan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN

SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği Muğla il temsilcisi ve AFAD eğitmeni ağır akreditasyon sertifikası almaya hak kazanan Erdal Yaşar, akreditasyon sürecinin zorluğunu ve elde edilen başarının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu dile getirerek, vatana millete hayırlı olmasını dilediğini belirtti.

Ağır akreditasyon süreci, zorlu eğitim ve tatbikatların ardından başarıyla tamamlandı. Türkiye genelindeki 10 temsilciliğimizle birlikte Muğla Temsilciliği olarak da farklı seviyelerde akreditasyon süreçlerimizi hızla tamamlıyoruz. Muğla, Marmaris'te ikamet eden İsmet Cem Meşhur, Ferhat Üzüm ve ben Erdal Yaşar. Bir de Bodrum'da bir arkadaşımız var o da Mert Başarır. Bu dört kişi Muğla genelinde ağır akreditasyon sertifikasını almış ve hak kazanmış kişiler olarak buradayız. Ulusal ve uluslararası birçok operasyona katılabilecek yeterlilikte insanların bir araya geldiği bir oluşum aslında bu. Yaklaşık 120 kişi bu ağır akreditasyonu almaya hak kazandı ve dediğim gibi yeterli teçhizat, yeterli lojistik gücümüz bunları hep birlikte sağlamış bulunuyoruz. Sadece AFAD'dan değil, mesela Orman Genel Müdürlüğü de buna dahil. Çünkü bir yangın durumunda ekiplerimiz teyakkuz halinde. Hemen kendi iç yapımızda haberleşerek ve kendi ekibimizi hazırlayarak intikal sürecine başlamış oluyoruz."
 


SAR Arama Kurtarma Derneği, bu akreditasyonla birlikte hem ulusal hem de uluslararası alanda daha etkili hizmet verebilme kapasitesine sahip. Dernek, profesyonel ve deneyimli ekibiyle afet durumlarına hazırlığını sürdürecek ve muhtemel krizlere karşı hazır olacak.

Kaynak: İHA

DATÇA'DA DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE ÇIKIP KAYBOLAN İKİ KİŞİ SAATLER SONRA BULUNDU DATÇA'DA DOĞA YÜRÜYÜŞÜNE ÇIKIP KAYBOLAN İKİ KİŞİ SAATLER SONRA BULUNDU