Muğla Haberleri

Muğla'daki kıyı tesislerinde kapsamlı yangın denetimi

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı önleme ve denetim birimi ve zabıta ekipleri, yangın güvenliği önlemleri çerçevesinde il genelinde marina, liman ve çekek yerlerinde kapsamlı yangın denetimlerine devam ediyor. Bu kapsamda ekipler, Marmaris'teki marina, liman ve çekek yerlerinde denetim gerçekleştirdi.

Abone Ol

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yangın riskini en aza indirmek amacıyla il genelinde teknelerin bulunduğu marina, liman ve çekek alanlarda yangın dolapları, yangın pompaları, pedestal ve yangın söndürme tüpleri üzerinde ayrıntılı bir şekilde inceleme gerçekleştiriyor.

İL GENELİNDE DENETİMLER 

Söz konusu denetimler özellikle yaz sezonunda yoğun olarak kullanılan marina, liman ve çekek yerlerinde hem teknelerin hem de çevrenin güvenliğini sağlama amacıyla yapılıyor.

EKİPMANLAR TEK TEK İNCELENDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerince yapılan denetimler çerçevesinde Marmaris’teki bulunan çekek, liman ve marinalarda yangın güvenlik ekipmanları titizlikle kontrol edildi. Ekiplerce yangın dolaplarında bulunan hortumlar, vanalar ve diğer yangınla mücadele ekipmanlarının çalışır durumda olup olmadığı, yangın pompaların periyodik bakımlarının yapılmış olup olmadığı, teknelerde ve çekek yerlerinde bulunan yangın söndürme tüplerinin doluluk durumu, kullanım süreleri ve teknik bakımları incelendi.

"ÖNLEMEK HER ZAMAN SÖNDÜRMEKTEN DAHA KOLAYDIR"

Muğla Büyükşehir Belediyesi Marmaris İtfaiye Grup Amirliğinde görevli İtfaiye Çavuşu Ahmet Akarsu konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

"Muğla'mız bir turizm kenti. Nüfusumuz yaz aylarında artıyor. Bunun bilinciyle önleme birimi olarak yat çekek yerleri, marinalar, otellerde, denetimlerimizi sürdürüyoruz. Marmaris ilçemizde toplam 37 adet yat çekek yeri ve marina denetimlerimizi gerçekleştirdik. İnsanlarımızın can ve mal güvenliği için denetimlerimize belirli periyotlarla devam ediyoruz. Önlemek her zaman söndürmekten daha kolaydır.
Marinalarda özellikle yangın dolaplarımız ve yangın pompa grubumuz olmazsa olmazlarımız. Bunlar marinalar için çok önemli. Köpük yangın dolaplarının olması gerekiyor. Belirli aralıklarda  pedestal dediğimiz teknelerin bağlandığı yerlerde yangın dolaplarının, yangın söndürme tüplerinin belirli aralıklarda olması gerekiyor."

YAKLAŞIK 4 BİN İŞLETME DENETLENDİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı önleme ve denetim birimi ile zabıta ekipleri tarafından 2014 yılından bugüne kadar 3 bin 844 işletme denetlendi ve bu işletmelerin 115'i kıyı tesislerinde bulunan işletmeler oldu.