Muğla Büyükşehir Belediyesi, mezar doluluk oranlarını göz önünde bulundurarak Menteşe ilçesinde yeni defin alanları oluşturmak için çalışmalara başladı.

MUĞLA'DA SON BEŞ GÜNDE YILDIRIM NEDENİYLE 50 YERDE YANGIN ÇIKTI MUĞLA'DA SON BEŞ GÜNDE YILDIRIM NEDENİYLE 50 YERDE YANGIN ÇIKTI

MEZARLIK ALANLARI GENİŞLEYECEK

Vatandaşların doğumdan ölüme kadar belediye hizmetlerinden yararlanmaları için ücretsiz cenaze nakil işlemleri sunan Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılında Menteşe ilçesine bin 700 yeni mezar yeri kazandırdı. 2024 yılında ise bu sayıya bin 500 mezar yeri daha eklendi. Bu yeni defin alanları, bölgede mezarlık sıkıntısını ortadan kaldıracak.

CENAZE NAKİL İŞLEMLERİ ÜCRETSİZ

Muğla Büyükşehir Belediyesi, yeni defin alanlarının yanı sıra mevcut mezarlıkların bakım ve düzenlemesi konusundaki çalışmalarını da sürdürüyor. Menteşe Yeni Şehir Mezarlığı’nda gerçekleştirilen kilit parke, betonarme perde duvar ve bordür imalatları sayesinde mezarlık alanları daha modern ve ulaşılabilir hale getirildi. Bu kapsamda, 10.502 metrekare kilit parke, 438 metre betonarme perde duvar ve 4175 metre bordür imalatı tamamlandı.