Muğla’da spor müsabakalarının güvenliğini sağlamak amacıyla alınacak önlemler, Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık başkanlığında gerçekleştirilen İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı’nda ele alındı. 2024-2025 sezonu süresince oynanacak spor müsabakalarının güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi için kritik önlemleri gözden geçirmek amacıyla düzenlenen toplantı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdür Vekili Ayhan Keçili’nin sunumuyla başladı.

Muğla'da Spor Güvenli̇ği̇ Toplantisi Tedbi̇rler Masaya Yatirildi (1)

Muğla Valisi İdris Akbıyık'tan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı Muğla Valisi İdris Akbıyık'tan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

TEDBİRLER MASAYA YATIRILDI

Keçili, spor alanlarında güvenliği sağlamaya yönelik alınan önlemlerle ilgili kapsamlı bir bilgilendirmede bulundu. Öte yandan söz konusu sunumda, özellikle maç günlerinde yaşanabilecek yoğunluk ve oluşabilecek trafik sorunlarına karşı alınacak tedbirler ayrıntılı şekilde değerlendirildi. Gelecek sezonu boyunca, ulaşımda yaşanabilecek sıkışıklıkları önlemek için stadyum çevresindeki trafik düzenlemeleri ve ulaşım planlaması görüşüldü. Diğer taraftan stadyum çevresinin güvenliği, maç öncesi, esnası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri ele alındı.

ÖNLEMLERİN GÜVENLİ ŞEKİLDE UYGULANMASINA YÖNELİK STRATEJİLER KONUŞULDU

Toplantı kapsamında, stadyumlarda yaşanabilecek olaylara karşı alınacak güvenlik önlemleri, taraftar gruplarının güvenliği, muhtemel taşkınlıkların önlenmesi ve karşılaşmaların güvenli şekilde tamamlanmasına yönelik stratejiler konuşuldu. Ayrıca müsabakalarda görev alacak güvenlik güçlerinin koordinasyonu ve maç günlerindeki iletişim mekanizmaları hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.

Muğla'da Spor Güvenli̇ği̇ Toplantisi Tedbi̇rler Masaya Yatirildi

MUĞLA VALİSİ AKBIYIK SPORUN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE DİKKAT ÇEKTİ

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla’da sporun barış ve dostluk içinde gelişmesi için güvenlik önlemlerinin titizlikle uygulanmasının önemine dikkat çekti. Vali Akbıyık, sporun toplumun birleştirici gücü olduğuna dikkat çekerek, tüm paydaşların iş birliği içinde güvenliği en üst düzeyde sağlaması gerektiğini ifade etti.

Yetkililer, spor müsabakalarının herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan, güvenli bir şekilde devam etmesi için gerekli tüm tedbirlerin alınacağını bildirdi.

VALİLİKTEN SPOR GÜVENLİĞİ TOPLANTISINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Muğla Valiliğinden toplantıya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Muğla’daki spor alanlarında yapılacak spor müsabakalarının güvenliğinin sağlanmasına ilişkin önlemlerin değerlendirilerek gözden geçirildiği İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı Valimiz Sayın Dr. İdris Akbıyık Başkanlığında yapıldı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdür vekili Ayhan Keçili’nin sunumu ile başlayan toplantıda 2024-2025 sezonu boyunca maç günlerinde yaşanabilecek yoğunluk nedeniyle ulaşım, trafik düzenlemeleri, stadyum çevresinin güvenliği ile birlikte müsabaka öncesi, esnası ve sonrasında alınacak tedbirler istişare edildi."
 

Editör: Huri Kaptan