Muğla Haberleri

Muğla'da rotasyon depremi! 5 İlçe Milli Eğitim Müdürünün görev yeri değişti, karar askıya alındı!

Muğla'da İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile ilgili rotasyona gidildi. Muğla'da deprem etkisi yaratan değişiklikle ilgili çeşitli iddialar gündeme geldi. Buna göre görev yeri değiştirilen İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin itirazları neticesinde ve etkili olan çeşitli nedenlerle söz konusu kararın askıya alındığı iddia edildi.

Abone Ol

Edinilen bilgiye Muğla'da İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin büyük çoğunluğu rotasyona tabi tutuldu. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 15 Ekim 2024 tarihinde açıkladığı kararla; 13 ilçesi bulunan Muğla'nın 5 İlçe Milli Eğitim Müdürünün görev yeri değiştirildi. Buna göre Ortaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Dalaman'a, Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Ortaca'ya görevlendirilirken 5 ilçede benzer değişimler olacağı bildirildi. Söz konusu büyük değişim, Muğla genelinde deprem etkisi yaratırken kararlara yönelik bazı iddialar gündeme geldi.

MUĞLA'DA ROTASYON DEPREMİ

Edinilen bilgiye göre Ortaca, Dalaman, Milas, Bodrum ve Datça İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne çağrıldı. Bahse konu İlçe Milli Eğitim Müdürlerine rotasyon nedeniyle görev yerlerinin değiştirildiği, mevcut görev yerleri ile ilişiğini kesip bir gün sonra yeni görev yerlerine başlamaları gerektiği bildirildi. Görev yeri değiştirilen İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin çarşamba günü görev yeri ile ilişiğini kesip perşembe günü göreve başlaması beklenirken sürpriz bir gelişme yaşandı. 

MUĞLA'DA GÖREV DEĞİŞİKLİKLERİ İTİRAZLAR VE BASKILARLA MI ASKIYA ALINDI?  

İddialara göre söz konusu değişiklikler, ilçe müdürlerinin itirazları, yetkililerin ve siyasi makamların baskıları sonucu durdurulmak zorunda kalındı ve görevlendirmeler kısa süreliğine askıya alındı.