Türkiye genelinde tüm okullarda bugün itibarıyla ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte 2024-2025 eğitim öğretim yılına başlangıç yapıldı. Muğla Valiliğinden yapılan açıklamaya göre Muğla'da 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı, Vali Dr. İdris Akbıyık’ın ders zilini çalmasıyla başladı.

Muğla'da Eği̇ti̇m Öğreti̇m Yili Vali̇ İdri̇s Akbiyik'in Ders Zi̇li̇yle Başladi (2)

VALİ İDRİS AKBIYIK, ÖĞRENCİLERİN İLK ZİL HEYECANINA ORTAK OLDU

Vali Dr. İdris Akbıyık, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Menteşe Salih Zeki Gür İlkokulu’nda düzenlenen törene katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in mesajı okundu.

Yeni eğitim öğretim yılının ilk gününde öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin heyecanına ortak olan Vali Dr. İdris Akbıyık, 2024-2025 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek öğrencilere güzel ve başarılı bir eğitim yılı diledi.

Muğla'da Eği̇ti̇m Öğreti̇m Yili Vali̇ İdri̇s Akbiyik'in Ders Zi̇li̇yle Başladi

Vali Dr. İdris Akbıyık, törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili Öğrenciler! Uzun bir tatil sürecinin ardından sınıfları yeniden neşeyle doldurup okulunuz, öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla buluşmanın heyecanını yaşıyorsunuz.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 'Milletimizin siyasî, toplumsal hayatında, milletimizin fikrî terbiyesinde rehberimiz ilim ve teknik olacaktır. Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve teknik sayesindedir ki Türk milleti, Türk sanatı, ekonomisi, Türk şiir ve edebiyatı, bütün güzelliğiyle gelişir' demektedir. Okul ve eğitim genlerimizde taşıdığımız bütün potansiyeli açığa çıkartır. Okul ve eğitim bize yeni bir hayatın kapılarını, yeni ufuklar açar, dış dünyayı tanımamızı sağlar. Okul, gelenekleri modern bilim ve bilgiyle birleştirerek sizleri Cumhuriyet değerlerine, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, insanî değer ve erdemlerin kazandırıldığı bireyler olarak hazırlar."

MUĞLA'DA "BİZ" ETKİNLİĞİ YAPILDI MUĞLA'DA "BİZ" ETKİNLİĞİ YAPILDI

Muğla'da Eği̇ti̇m Öğreti̇m Yili Vali̇ İdri̇s Akbiyik'in Ders Zi̇li̇yle Başladi (3)

Editör: Huri Kaptan