Muğla Menteşe Algı Mahalle Muhtarı Süleyman Şanlı, boğa güreşleri ve kültür sanat festivalleri hakkında açıklamalarda bulundu. Şanlı, etkinliğin her yıl geleneksel olarak düzenlendiğini belirterek, "Mahallemizde her yıl geleneksel olarak yapılmakta olan kültür sanat festivalleri ve boğa güreşleri için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu etkinliği bir hafta boyunca eğlenceli bir şekilde festival şeklinde yapıyoruz. Katılımlar güzel oluyor; bu işleri seven ve gönül veren halkımız çok" dedi.

ETKİNLİK 1 HAFTA SÜRECEK

MENTEŞE BELEDİYESİ PERŞEMBE PAZARINDA ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI YAPTI MENTEŞE BELEDİYESİ PERŞEMBE PAZARINDA ÜCRETSİZ SAĞLIK TARAMASI YAPTI

Boğa güreşlerinin uzun bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Şanlı, "Boğa güreşlerinin tarihi 40-45 yılı aşkın bir geçmişe sahip. Düzenli olarak yapılıyor. Zamanında dedelerimiz ve atalarımız bu etkinlikleri gerçekleştirmiş. Toplum tarafından çok seviliyor ve biz de elimizden geldiğince genç yeni nesil olarak bu işlere desteğimizi vereceğiz ki ilelebet yaşasın, kültür değerlerimiz ve özellikle Yörük kültürümüz devam etsin" diye konuştu.

13

Şanlı, boğa güreşlerinin Yörük kültürüne dayandığını ve bu geleneğin korunarak geliştirildiğini belirtti: "Boğa güreşlerinin temeli Yörük kültürüne dayanıyor ve Yörüklerimiz tarafından bulunmuş. Atalarımız eskiden bu etkinlikleri çiftler sonunda eğlence amaçlı yapıyordu; şimdi ise daha da geliştirip güzelleştirdik. Bu etkinlikleri önce Algı’dan çıkarıp sırasıyla Yerkesik, Yerkesiğin köyleri, Ula ve çevre köylerimizde Bayır, Kafaca, Yeşilyurt gibi Menteşe’nin birçok köyünde yapıyoruz. Katılımlar çok oluyor ve halkımız bunu çok seviyor."