Muğla'da farklı okullardan katılan öğrencilerin yer aldığı bu proje, sosyal uyum ve spor etkinlikleri ile başladı. Proje, çocukların kültürel ve sanatsal etkinliklerle de desteklenmesini amaçlıyor. Farklı sosyokültürel arka planlara sahip gençler arasında kültürlerarası karşılıklı saygı ve güven ortamının oluşturulmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Ayrıca, gençlerin kendini ve karşıdakini tanıyarak güçlendirilmesini ve spor yoluyla birlikte yaşama kültürünün geliştirilmesini amaçlıyor.

MUĞLA’DA 5 GÜNDE 50 YILDIRIM YANGINI MUĞLA’DA 5 GÜNDE 50 YILDIRIM YANGINI

YAZ KAMPINDA NELER VAR?

Yaz kampı süresince çocuklar, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetlerle dolu dolu bir hafta geçirecekler. Bu etkinlikler sayesinde çocuklar, hem eğlenecek hem de öğrenme fırsatı bulacak.

745
Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi Müdürü Dr. Oktay Tavas, 'Biz Bir Takımız' Projesinin spor aracılığıyla sosyal uyumu teşvik eden bir proje olduğunu belirtti. Tavas, "Proje, katılımcıların takım çalışması, liderlik, empati ve iletişim becerilerini geliştirmeyi hedeflerken, aynı zamanda kültürel tanışma ve karşılaşmalara imkan tanıyarak kültürel farkındalık ve doğa bilincini artırmayı amaçlamaktadır. Projenin ikinci aşaması olan kamp faaliyeti, bu amaçların desteklenmesini ve katılımcıların farklı kültürlerden insanlarla tanışarak birbirlerini daha iyi tanımalarına vesile olmasını temenni ediyorum," dedi.
Muğla'da gerçekleştirilen bu anlamlı proje, gençlerin bir arada olmayı, birlikte çalışmayı ve farklılıkları kucaklamayı öğrenmeleri için önemli bir fırsat sunuyor.