Muğla Haberleri

MUĞLA'DA AŞURE GÜNÜ COŞKUSU!YÜZLERCE VATANDAŞA AŞURE DAĞITILDI

Muğla Perşembe Pazarı'nda düzenlenen Aşure Günü etkinliğinde, sivil toplum kuruluşları yüzlerce vatandaşa aşure ikram etti. Etkinlik, barış ve kardeşlik duygularını pekiştirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Abone Ol

Muğla'da Aşure Ayı etkinlikleri kapsamında, Muğla Perşembe Pazarı'nda anlamlı bir organizasyon gerçekleştirildi. Bir sivil toplum kuruluşu tarafından düzenlenen etkinlikte, yüzlerce vatandaşa aşure dağıtıldı.

MUĞLA HALKINA AŞURE İKRAMI

Sivil toplum kuruluşu temsilcisi Dr. Eriş Başaran Akça, etkinlikte yaptığı konuşmada, Aşure Günü'nün kültürel ve manevi önemine dikkat çekti. Akça, "Aşure Günü, Muharrem ayında kutlanan ve kültürümüzde önemli bir yeri olan bir bayramdır. Bu özel gün vesilesiyle, Müslümanlar arasında barış, birlik ve kardeşlik duygularını güçlendirmek amacıyla aşure dağıtıyoruz. Manevi değerlerimize sahip çıkma misyonumuzu sürdüreceğiz," dedi.

KATILIM YOĞUNDU

Etkinlik çerçevesinde, Muğla halkına aşure ikramı yapılırken, katılımcılar bu anlamlı günde aşureye doydu. Program, sosyal dayanışma ve kültürel değerlerin yaşatılması açısından büyük bir önem taşıdı.