MHP MUĞLA'DAN CHP'Lİ BELEDİYELERE GAYRİMENKUL SATIŞI TEPKİSİ: MİLLETİN MALINI SATIYORLAR MHP MUĞLA'DAN CHP'Lİ BELEDİYELERE GAYRİMENKUL SATIŞI TEPKİSİ: MİLLETİN MALINI SATIYORLAR

Muğla'da İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile toplam bin 30 kişinin okullarda temizlik, bakım ve onarım işlerinde istihdam edileceği İşgücü Uyum Programı (İUP) başvuruları 4 Eylül tarihi itibarıyla başladı. Söz konusu başvurular 8 Eylül 2024 tarihinde sona erecek. Program 9 Eylül 2024 Pazartesi başlayacak ve 30 Haziran 2025 tarihinde tamamlanacak.

İşkur'un 8 Bin Tl Ödemeli İşgücü Uyum Programı'na Başvurular Başladı!

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Programlara başvurular, İŞKUR e-şube, Alo 170, Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve İŞKUR Hizmet Merkezleri üzerinden yapılacak. 

PROGRAMLAR NE KADAR SÜRECEK?

Programlar; yarı zamanlı olarak en fazla 10 ay süre ile uygulanacak. İlk dört hafta yoğunlaştırılmış eğitimler nedeniyle haftalık 37,5 saat (5 gün), diğer haftalarda ise haftalık 22,5 saat (3 gün) olacak. 

KATILIMCILAR İŞİNİ BIRAKMAK ZORUNDA DEĞİL!

Öte yandan programa başladıktan sonra katılımcıların başka yerde çalışmasının önünde bir engel de bulunmayacak. 

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Programa, 18 yaşını doldurmuş, İŞKUR'a kayıtlı, emekli olmayan ve son bir aydır sigortalı olmayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilecek. Programa katılım sağlanan süre zarfında katılımcılara aylık ortalama 8 bin TL ödeme yapılacak. Diğer yandan katılımcıların kısa vadeli sigorta primleri karşılanacak. Bununla birlikte bir katılımcı programlardan azami 140 fiili gün faydalanabilecek.

Editör: Huri Kaptan