Muğla açıklarında yapılan operasyonlarda 102 düzensiz göçmen yakalandı ve 86 göçmen kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Operasyonu:

  • Marmaris Açıklarında: Sahil Güvenlik Komutanlığı, Marmaris açıklarında bir ahşap tekneye yapılan operasyonda, aralarında çocukların da bulunduğu 45 düzensiz göçmen ve 1 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalandı.

  • Bozburun ve Bodrum: Bozburun İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'nın takibiyle, karada 40 düzensiz göçmen ve 12 kaçakçı yakalandı. Bodrum ilçesi açıklarında, lastik botta bulunan 17 göçmen ve 2 kaçakçı yakalandı.

    MUĞLALI GENÇLER GSB'NİN ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI İLE GELECEKTEKİ BAŞARILARINA HAZIRLANIYOR MUĞLALI GENÇLER GSB'NİN ÜCRETSİZ SPOR OKULLARI İLE GELECEKTEKİ BAŞARILARINA HAZIRLANIYOR
  • Datça ve Dalaman: İki lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunduğu bilgisi üzerine, Sahil Güvenlik botları harekete geçti. 57 düzensiz göçmen kurtarıldı.

  • Marmaris: Can salı ve lastik bottaki 29 düzensiz göçmen, Yunan unsurları tarafından Türk kara sularına geri itilmişti. Göçmenler, Sahil Güvenlik botları tarafından kurtarıldı.

Kurtarılan göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Tutuklanan 15 şüpheli, adli süreç için cezaevine gönderildi.