Fethiye

MUĞLA VALİLİĞİNDEN ÖLÜDENİZ'DEKİ KAVGAYA İLİŞKİN BASIN AÇIKLAMASI!

Muğla Valiliği, Fethiye Ölüdeniz’de iki grup arasında çıkan kavgaya ilişkin basın açıklaması yayımladı. Açıklamada, olayın sosyal medyada iddia edildiği gibi siyasi, etnik ve ideolojik sebeplerinin olmadığı, park yeri anlaşmazlığı nedeniyle yaşandığı belirtildi.

Abone Ol

Ölüdeniz Mahallesi Hisarönü mevkisinde 7 Eylül 2024 tarihinde taksici esnafı ve bir eğlence mekanı çalışanları arasında kavga çıktı. 13 kişinin yaralandığı belirtilen kavga nedeniyle 24 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. Sosyal medyaya yansıdıktan sonra gündem olan kavganın nedeninin "etnik kökenli olduğu" yönündeki iddialar tartışmalara ve tepkilere yol açtı.

MUĞLA VALİLİĞİNDEN BASIN AÇIKLAMASI

Muğla Valiliği bugün olaya ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, söz konusu olayın siyasi, etnik ve ideolojik sebeplerinin olduğu yönündeki iddiaları yalanladı. Muğla Valiliğinden yapılan basın açıklamasında yer alan ifadelerin tamamı şöyle:

"Fethiye Ölüdeniz’de iki grup arasında çıkan kavga konusunda sosyal medyada yer alan gerçeği yansıtmayan paylaşımlarla ilgili aşağıdaki basın açıklamasının yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
 
7 Eylül 2024 tarihinde Fethiye Ölüdeniz’de bir işletmenin çalışanı A. N. ve M.A. ile taksici V.K. arasında park yeri anlaşmazlığından çıkan tartışmanın büyümesi ve iki tarafa mensup yaklaşık 50 kişinin de katılımıyla sokakta meydana gelen arbedeye Jandarma ekiplerimiz anında müdahale ederek olaya karışan 24 şahsı gözaltına almıştır. Olayda 7 şahıs hafif şekilde yaralanmış, tedavilerini müteakiben taburcu edilmiştir.
 
Olayın, sosyal medyada iddia edildiği gibi siyasi, etnik ve ideolojik bir bağlantısının bulunmadığı, park yeri anlaşmazlığı sonucunda yaşanan bir tartışmadan kaynaklandığı tespit edilmiş olup, olayla ilgili adli soruşturma devam etmektedir. Ayrıca sosyal medya üzerinden olayı provoke ettiği tespit edilen şahıslar hakkında işlem başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur."