Menteşe ilçesinde yer alan Muğla Turgutreis Anadolu Lisesi, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında başlayan onarım sürecini tamamladı.

Güçlendirme ve geniş kapsamlı onarım çalışmaları sonucunda, okul yeni eğitim öğretim yılına başlamak üzere hazır hale getirildi. Bu doğrultuda, taşınma işlemleri de başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan bütçe ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) yönetiminde gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde, güvenli ve çağdaş bir öğrenim ortamına dönüşen Muğla Turgutreis Anadolu Lisesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilere kapılarını açıyor. 

DEPREM GÜÇLENDİRMESİ YAPILDI
2022-2023 eğitim öğretim yılında deprem güçlendirme ve büyük onarım çalışmalarına giren okul, baştan sona yenilendi. Güçlendirme perdeleri yapılarak depreme karşı çok daha dayanıklı hale gelen okulda onarım ve yenileme çalışmaları gerçekleştirildi. Çatı onarımı ve dış cephe mantolaması yapıldı. Kapı ve pencereleri, ıslak zemini, tuvalet ve lavaboları, doğalgaz sistemi, internet alt yapısı, elektrik ve sıhhi tesisatı, klimaları yenilenen 4 katlı okul binasına; engelli bireyler için asansör yapılırken yangın ve diğer acil hâllerde binanın acil boşaltılmasını sağlamak adına yangın merdiveni de eklendi.

İL MÜDÜRÜ EMRE ÇAY OKULDA İNCELEMELERDE BULUNDU
Okulun baştan sona yenilenen sınıflarını, atölyelerini, tuvaletlerini ve sosyal alanlarını gezerek incelemelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, "Bakanlığımız öncülüğünde, Valiliğimiz himayelerinde okulumuzun güçlendirme, büyük onarım, bakım ve yenileme çalışmalarını tamamladık. Şu an okulun genel temizliği ve taşınma işleri devam ediyor. Yapılan çalışmalarla okulumuz, ilimize yakışır modern bir eğitim yuvası haline geldi. Kayıt döneminde velilerimizin ve öğrencilerimizin okula yoğun ilgisi oldu. Nakil döneminde okulumuz, yüzde yüz doluluk kontenjanına ulaştı. Muğla'nın en eski ve en köklü okullarından olan Turgutreis Anadolu Lisesinin yenilenen yüzüyle öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin motivasyonlarını artıracağına, üniversite sınavlarında göstermiş olduğu başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum." dedi.