Menteşe

MUĞLA GENÇ YETENEKLERİNİ ARIYOR! MENTEŞE'DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Genç yetenekleri keşfetmek ve spora yönlendirmek için başlatılan "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı" antrenmanlarla Menteşe'de de başladı. Gençlerden yoğun ilgi gören program kapsamında gelecek vadeden sporcular keşfedilmeye devam ediyor.

Abone Ol

Türkiye genelinde sporcu altyapısını güçlendirmek ve gençlere yönelik fırsatlar sunmak hedefiyle başlatılan "Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı" kapsamında çeşitli dallarda yetenekli çocuklar keşfediliyor. Programla belirli yaş gruplarındaki çocuklar, fiziksel yetenek testleri ve ölçümler yapılarak uygun spor dallarına yönlendiriliyor. Uzman antrenörler eşliğinde farklı spor dallarını deneyimleyen gençler hem fiziksel kapasitelerini keşfediyor hem de ilgi duydukları branşlarda kendilerini geliştirme imkanı yakalıyor.

"GELECEĞİN ŞAMPİYONLARINI YETİŞTİRME YOLUNDA ÖNEMLİ BİR AŞAMADAYIZ"

Menteşe Spor Salonu'nda yapılan çalışmalarla Muğla'nın spor altyapısına uzun vadede katkı sağlanması hedeflenirken gelecekte başarılı sporcular yetiştirmek adına önemli bir adım olan söz konusu program, yerel spor kulüpleri ve okulların da ilgi odağı konumunda.

Muğla Gençlik ve Spor il Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan açıklamada, çocukların bu programla hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlanacağının altı çizildi. "Geleceğin şampiyonlarını yetiştirme yolunda önemli bir aşamadayız" diyen yetkililer, gençlerin spora olan ilgilerinin her geçen gün arttığını ifade ediyorlar.