• Haberler
  • Datça
  • Muğla'daki 6. Kısa Mola Merkezi Datça'da açıldı

Muğla'daki 6. Kısa Mola Merkezi Datça'da açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilk olan ve engelli bireylere hizmet vermek amacıyla hayata geçirdiği Kısa Mola Merkezleri'nin 6'ncısının açılışını Datça'da yoğun katılımlı törenle gerçekleştirdi.

Muğla'daki 6. Kısa Mola Merkezi Datça'da açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından engelli bireylerin ailelerine destek sağlamak ve engellilerin birlikte keyifli vakit geçirmeleri amacıyla hayata geçirilen Kısa Mola Merkezleri’ne bir yenisi daha eklendi. Hazırlıkları tamamlanan Muğla'daki 6. Kısa Mola Merkezi, Datça’da yüksek katılımlı törenle açıldı. Açılış törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ev sahipliğinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Muğla Milletvekilleri Gizem Özcan ve Cumhur Uzun, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, CHP İl Başkanı Zekican Balcı, CHP ilçe başkanları, Sivil Toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Muğla'daki 6. Kısa Mola Merkezi Datça'da açıldı

İL GENELİNDEKİ KISA MOLA MERKEZİ SAYISI 6 OLDU

Muğla'da açılan Kısa Mola Merkezleri; Menteşe, Milas, Fethiye, Marmaris, Bodrum’un ardından Datça ilçesinde de faaliyete geçti. Büyükşehir Belediyesi, Yatağan, Ortaca ve Dalaman ilçelerinde de kısa mola merkezi açılması için çalışmalarını sürdürüyor. 

Öte yandan Datça Kısa Mola Merkezi’nde Engelli Ailelerine Kısa Mola Hizmeti’nin yanı sıra Sosyal Hizmet Atölyesi, Kırsaldaki Çınarlar Hizmeti ve Sosyal Yardım hizmetleri de verilecek.

KISA MOLA MERKEZLERİNDEN 9 BİN 172 DEFA YARARLANILDI

Engelli bireylere ve ailelerine nefes aldırmayı, eğitimde ve sosyal hayatta fırsat eşitliğini sağlamayı amaçlayan kısa mola merkezlerinden bugüne kadar 439 aile 9 bin 172 defa yararlanıldı.

AYTAÇ KURT: BU TESİSİN AÇILMASI AYRI BİR ÖNEM TAŞIYORDU

Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt, "Vatandaşlarımız yıllardan beri bu tesisin açılması bekliyorlardı. Bu coğrafyada yaşayan herkesin ne kadar değerli bireyler olduğunun farkında olması ve bu kültürü hep beraber yaşatmamız adına büyük bir mücadele içerisindeyiz. Böyle bir tesisi kazandırdığı için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras’a teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

SUAT ÖZÇAĞDAŞ: MUĞLA’NIN SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİĞİN EN ÖNEMLİ ÖRNEKLERİNDEN OLDUĞUNU BÜTÜN TÜRKİYE KONUŞUYOR OLACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, "Yakın bir zamanda Muğla’nın sosyal demokrat belediyeciliğin en önemli örneklerinden olduğunu bütün Türkiye konuşuyor olacak. Çünkü ben bunu çok yakından takip ediyorum. Ahmet Aras Başkanımız çok güzel işler yaptı. Yeni bir bakış açısıyla da Muğla’da çok güzel işler yapacak. Cumhuriyet Halk Partili belediyeler Türkiye’nin dört bir yanında önemli yeni projeler ortaya koyuyorlar. Kısa mola merkezleri, kreşler, yurtlar birer yeniliktir. Verilmeyen bir hizmetin topluma verilmesidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak engellenenlerin önündeki engelleri kaldırmaya devam edeceğiz. Bu tesisin açılmasında emeği geçen başta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

BAŞKAN ARAS: MUĞLA’DA HER YAPTIĞIMIZ İŞİN TEMELİNDE EŞİTLİK VAR

İl genelinde Kısa Mola Merkezi sayısını artıracaklarını vurgulayan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, şunları kaydetti:

"Bugün burada Kısa Mola Merkezlerimizin 6’ncısını açıyoruz. 3 ilçemizde Kısa Mola Merkezi açmak için çalışmalarımız devam ediyor. Muğla’da her yaptığımız işin temelinde eşitlik var. Hiçbir grubu birbirinden ayırmıyoruz. Bugün burada açılan bu birim bir lütuf değil, toplumun eşitlik temelinde anayasal hakkıdır. Bu hizmeti yapmamak eleştirilmeli yapmak yüceltilmemelidir. Engelli bireylerimizin fiziksel gereksinimlerinin ötesinde, onurlu bir yaşam hakkı için mücadelemizi sürdüreceğiz. Daha adil, eşit ve özgür bir toplum inşa etme kararlılığıyla yolumuza devam edeceğiz"

"HER İLÇEMİZİN İHTİYACINA GÖRE YATIRIMLAR YAPIYORUZ"

Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleri ile iş birliği için de çalıştıklarına dikkati çeken Baştan Aras, eşit hizmet politikasıyla her ilçenin ihtiyaçlarına yönelik yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Ayrıca Aras, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"1 kuruş kamu kaynağını israf etmeden her ilçemizin ihtiyacına göre yatırımlar yapıyoruz. Büyükşehir ilçe belediyesi ayrımı yapmadan her ilçemizle işbirliği içinde çalışıyoruz. Şu anda 3 olan kreş sayımızı kısa süre içerisinde 6’ya çıkaracağız. Kısa mola merkezlerinden kreşlere yaşlı bakımevlerinden kültürel alanlara halkın ihtiyaçlarına yönelik tesisler açmaya devam edeceğiz.
Datça’da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Betçe içme suyu projemiz çok kısa bir zaman sonra tamamlanacak, bu bölgemizde suya kavuşacak. Alt ve üstyapıdan yaşam merkezlerine her alanda Datça halkının ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Bu güzel tesisimizin tüm Datça’ya hayırlı uğurlu olmasını diliyorum"

 

Bakmadan Geçme