Muğla Büyükşehir Belediyesince, Menteşe ilçesi Çatakbağyaka ve Sarnıç mahalleleri arasında Sivri Dağı mevkisinde çıkan ve 600 hektar orman alanının zarar gördüğü yangında mağdur olan arıcılar için çalışma başlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatı doğrultusunda soğutma çalışmaları sürerken bölgeye giden ekipler tarafından yangınlarda 710 kovanın zarar gördüğü tespit edildi. Bu kapsamda ekiplerce, bal üreticilerine kovan, bal süzme makinesi, bal dinlendirme kazanı, arıcı kıyafeti ve arıcılık el aletleri desteği vermek amacıyla çalışma başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen son yolculuğuna uğurlandı Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Şevket Gülen son yolculuğuna uğurlandı

BAŞKAN ARAS: KARARAN UMUTLARI YEŞERTMEK İSTİYORUZ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aras konuya ilişkin açıklamasında yangının yaralarını bir nebze olsun sarmak, kararan umutları yeşertmek istediklerini ifade etti. Başkan Aras, orman yangınları sonrası alevlerden etkilenen bitki örtüsü ve geçim kaynakları zarar gören üreticiler için devreye girdiklerini vurgulayarak şunları kaydetti:

"YARALARI BİR NEBZE OLSUN SARMA ÇABASINDAYIZ"

"Bu kapsamda üreticilerimize fidan desteklemesi ve arıcılara malzeme desteğiyle yaraları bir nebze olsun sarma çabasındayız. Muğla'mızın geleceğe miras en büyük zenginliklerinden biri de ormanlarıdır. Ne yazık ki yaz aylarında yaşadığımız orman yangınları, bizlerin üzerine titrediği ormanlarımıza, yemyeşil ağaçlarımıza, doğamıza, bitki örtüsüne, burada nefes alan canlılara, geçim kaynağı arıcılık olan üreticilerimize zarar verdi."

MUĞLA'NIN ÜRETİMİNİN DEVAM ETMESİ SAĞLANACAK

Aras, yangınlardan zarar gören toprakların yeniden yeşermesi, üreticilerin dünyanın en özel çam balını tekrar üretmesi için mücadeleyi sürdürdüklerini dile getirerek Muğla'nın üretiminin devam etmesini sağlayacaklarının altını çizdi.

Editör: Huri Kaptan