MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, TEKNELERDEN MİLYONLARCA LİTRE PİS SU TOPLADI
Denizlerin daha temiz olması amacıyla bu yönde çalışmalarını sürdüren Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gökova Körfezi ve Göcek-Dalaman koylarındaki teknelerden atık toplamak amacıyla 8 tane atık alım teknesi kullanılıyor. Böylece ocak ayından bu yana 5 milyon 110 bin litre pis su toplanarak denizlerin korunmasına katkı sağlandı.
Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından deniz temizliği konusundaki çalışmaların kararlılığı rakamlarla da kendini ortaya koyuyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi, Gökova Körfezi ve Göcek-Dalaman koylarında, denizlerin daha temiz kalması amacıyla özel olarak tasarlanmış 8 adet atık alım teknesi ile atık toplama hizmetine devam ediyor.
BU YIL 5 MİLYON LİTRE PİS SU TOPLANDI
2024 yılı başından bu yana yapılan atık toplama çalışmalarıyla, teknelerden toplam 5 milyon 110 bin litre pis su toplanarak denizlerin korunmasına önemli bir katkı sağlandı.
ATIK YÖNETİMİ EN ÜST DÜZEYDE UYGULANIYOR
Öte yandan deniz ulaşımı ve tekne turları açısından oldukça popüler olan bu bölgede, belediye ekiplerince büyük bir titizlikle yürütülen çalışmalar sürdürülerek atık yönetimi en üst düzeyde uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda 8 ayda 9 bin tekneye hizmet verildiği aktarıldı.
Ayrıca 9 aylık dönemde Gökova Körfezi ve Göcek-Dalaman Koyları'nda 9 bin 217 adet tekneye atık toplama hizmeti verilirken bu süreçte sadece pis su değil, diğer deniz atıkları da toplandı. 9 aylık süreçte 5 milyon 110 bin litre pis suyun yanı sıra 3 bin 647 litre atık yağ, 7 bin 898 litre sintine suyu, 436 bin 665 kg katı atık da toplandı.
BAŞKAN ARAS'TAN ÇEVREYİ KORUMA KONUSUNDA KARARLILIK VURGUSU
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, çevreyi koruma konusundaki kararlılıklarının altını çizerek, deniz temizliği çalışmalarının önemine vurgu yaptı. Başkan Aras, Büyükşehir Belediyesi olarak maviye rengini veren denizlerin daha temiz kalması için söz konusu çalışmalarının hem turizmi, hem de deniz yaşamını koruma adına büyük önem taşıdığını kaydetti.
Bakmadan Geçme
![Fethiye Belediyesi, İşaret Dili Kursu başlatıyor!](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/uploads/2025/02/fethiye-belediyesi-isaret-dili-kursu-baslatiyor.jpg)
![Milas'taki manav cinayetinde sır perdesi aralanıyor 17 yaşındaki şahıs tutuklandı](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/uploads/2025/02/milastaki-manav-cinayetinde-sir-perdesi-aralaniyor-17-yasindaki-sahis-tutuklandi.jpg)
![Muğla'daki okul çevrelerine ve servis araçlarına yönelik sıkı güvenlik denetimi](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/uploads/2025/02/mugladaki-okul-cevrelerine-ve-servis-araclarina-yonelik-siki-guvenlik-denetimi.jpg)
![Muğla'da Kaymakamlar toplantıda bir araya geldi](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/uploads/2025/02/muglada-kaymakamlar-toplantida-bir-araya-geldi.jpg)
![Özge hemşire, Menteşe'de son yolculuğuna uğurlandı](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/uploads/2025/02/ozge-hemsire-mentesede-son-yolculuguna-ugurlandi.jpg)
![Beyobası'na 2 milyon 200 bin TL'lik yatırım Ticaret ve sosyal yaşam canlanacak](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/uploads/2025/02/beyobasina-2-milyon-200-bin-tllik-yatirim-ticaret-ve-sosyal-yasam-canlanacak.jpg)