Muğla Haberleri

MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İMZALADI: MAAŞ İYİLEŞTİRMELERİ NETLEŞTİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında ek protokol sözleşmesi imzalandı. Buna göre belediye bünyesinde çalışan 4 Bin 670 işçinin maaşlarında yüzde 10 oranında iyileştirme yapıldı.

Abone Ol

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasında, belediye bünyesindeki MUBEP, MUTTAŞ, MUSKİ ve Büyükşehir Belediyesi kadrolu işçilerini kapsayan ek protokol sözleşmesine imza attı. Buna göre ek protokol ile belediyede çalışan 4 bin 670 personelin maaşlarında iyileştirme sağlanarak ekonomik şartlara uygun güncellemeler geldi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARININ MAAŞ İYİLEŞTİRMELERİ NETLİK KAZANDI

Edinilen bilgiye göre Muğla Büyükşehir Belediyesinde daha önce yetkili sendikanın eski yönetimi tarafından maaş iyileştirme oranı yüzde 19,06 olarak açıklanmış ancak bu oran belediye tarafından doğrulanmamıştı. Gerçekleştirilen görüşmeler sonrası yeni yönetim ile belediye arasında anlaşmaya varıldı ve iyileştirme oranı yüzde 10 olarak netleştirildi. Öte yandan söz konusu ek protokol, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde düzenlendi.

EN DÜŞÜK VE EN YÜKSEK MAAŞLAR BELLİ OLDU!

Bu kapsamda yapılan maaş düzenlemeleri neticesinde, belediyedeki en düşük maaş 30 bin 50 TL 44 kuruştan 31 bin 980 TL 49 kuruşa çıktı. En yüksek maaş da 40 bin 275 TL 96 kuruş iken 2 bin 952 TL 62 kuruşluk artışla 43 bin 228 TL 58 kuruşa yükseldi. 

AHMET ARAS: BU PROTOKOL ÖNEMLİ BİR ADIM

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu protokolün, Muğla Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının ekonomik refahını iyileştirmek adına önemli bir adım olduğunu ifade etti. 

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">DİSK Genel İş Muğla 2 Nolu Şube yönetimi ile hazırlanan ek protokol kapsamında MUBEP, MUTTAŞ, MUSKİ ve Büyükşehir kadrolu işçileri kapsayan toplam 4 bin 670 çalışanımızın maaşlarına yüzde 10 oranında iyileştirme yapıldı. <a href="https://t.co/nvURswLyOv">pic.twitter.com/nvURswLyOv</a></p>&mdash; Muğla Büyükşehir Belediyesi (@muglabsb) <a href="https://twitter.com/muglabsb/status/1834262632196350222?ref_src=twsrc%5Etfw">September 12, 2024</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>