Muğla Büyükşehir Belediyesi, depremden etkilenen Malatya'ya araç hibe etti
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ili derinden etkileyen depremin yaralarını sarmak, vatandaşların yanında olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın Arapgir ve Yazıhan ilçelerine üç otobüs hibe ederek araç desteğinde bulundu.
Muğla Büyükşehir Belediyesi, depremden en çok etkilenen 11 ilden biri olan Malatya’nın Arapgir Belediyesi’ne 35 koltuk kapasiteli bir otobüs, Yazıhan Belediyesi’ne ise 17 ve 18 koltuk kapasiteli iki otobüs olmak üzere toplam üç otobüs hibe etti. Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetimler arasındaki dayanışmayı artırmak amacıyla gerçekleştirdiği bu destekle, Arapgir ve Yazıhan Belediyelerinin araç filosununun güçlendirilmesine katkı sundu. Bahse konu hibe edilen araçlar, Arapgir ve Yazıhan Belediyelerine teslim edildi.
BAŞKAN CÖMERTOĞLU: AHMET BAŞKANIMIZIN ÇOK KIYMETLİ DOKUNUŞLARI OLDU
Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, "Ahmet Aras Başkanımızın deprem döneminde yaptığı işlere elçilik ettim, çok kıymetli dokunuşları oldu, aşları oldu. Depremin 2. yılında yine bizleri unutmayarak yardımlarına devam ediyorlar. Ben kendisine Malatya’mız adına bir kez daha teşekkürü borç biliyorum, Allah kendisinden razı olsun, ekibini muvaffak eylesin" ifadelerini kullandı.
BAŞKAN GÖÇER: BU HİBE İLE DAHA HIZLI VE DAHA ETKİN HİZMET VERECEĞİZ
Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer ise Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından Yazıhan Belediyesi’ne 2 adet hizmet aracı hibe edildiğini dile getirerek "Bu destek, ilçemizin hizmet kapasitesini artırarak vatandaşlarımıza daha hızlı ve etkin hizmet sunmamıza katkı sağlayacaktır. Desteklerinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ederiz" dedi.
BAŞKAN ARAS, DEPREM BÖLGELERİNDE HEMEN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK
Araç tesliminde konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, şunları kaydetti:
"Bugün felaketin ikinci yıl dönümünde sizlerle birlikte olabilme şansı yakalamak çok değerli. 2 yıl önce 6 Şubat depremini duyduğumuz anda Malatya’daki yıkım daha duyulmamıştı. Hemen biz Hatay’a koştuk ve Hatay’da daha ikinci gün çorbamızı kaynattık"
“MUĞLA OLARAK MALATYA’NIN YANINDAYIZ”
"Depremin ikinci yılında yeniden Malatya’da olmak ve Malatya’mıza Muğla halkının vicdanından Muğla halkının o geniş yüreğinden kopan desteği yapmak için buradayız. Beş belediye başkanımızla toplantı yaptık ve o toplantıda ilçelerimize nasıl destek olabileceğimizi planladık. Bugünden itibaren aciliyet sırasına göre bütün desteği Malatya’mızla paylaşacağız. Biz gelirken elimiz boş gelmedik. Belediyemize toplu taşıma aracı getirdik ve Muğla halkının Malatya halkına hediyesidir. Haftaya ekibimiz gelecek ve tek tek proje üzerinde çalışılacak ve halkımızın ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar bir an önce başlayacak"
Bakmadan Geçme
![Köyceğiz'de 'Memo'nun Yeri' adlı restoran görkemli bir açılışla hizmete girdi](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/koycegiz-de-memo-nun-yeri-adli_1739198568_wEIhKX.jpeg)
![İstanbul'da 'Bodrum Mandalini Zirvesi' düzenlendi](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/istanbul-da-bodrum-mandalini-z_1739193854_GHqCEe.jpg)
![17. Geleneksel Milas Deve Güreşi Festivali, yoğun katılıma sahne oldu](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/17-geleneksel-milas-deve-gures_1739192380_wvCt70.jpg)
![Muğla Planlama Ajansı'nın ilk etkinliği gençlerle gerçekleştirildi](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/mugla-planlama-ajansi-nin-ilk-_1739191863_cLmnQx.jpeg)
![Bodrum'da ekmeğe zam! Ekmek ne kadar oldu?](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/bodrum-da-ekmege-zam-ekmek-ne-_1739191434_Kfx6aQ.jpg)
!['Afetlere Karşı Güvenli Fethiye' projesi tanıtıldı](https://i.haber48.com.tr/c/60/832x468/s/dosya/haber/afetlere-karsi-guvenli-fethiye_1739190561_6TurAX.jpeg)