Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü'nde 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için yapılan özel yetenek sınavları başarıyla tamamlandı.

ADAYLAR 180 DAKİKA TER DÖKTÜ: 10 ÖĞRENCİ HAK KAZANDI

Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı'na başvuran 111 adaydan 42'si Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sınava katıldı. 180 dakikalık iki oturumda gerçekleşen sınavda adaylar, canlı modelden desen çalışması ve hayali kompozisyon çalışması olmak üzere iki çizim yaptı. Sınavda başarılı olan 10 öğrenci, resim bölümüne girmeye hak kazandı. 

ÜÇ OTURUMDA YETENEK YARIŞI

Öte yandan Müzik Eğitimi Anabilim Dalı'na başvuran 162 adaydan 69'u da sınavda hünerlerini sergiledi. Üç oturumda gerçekleştirilen sınavda, adaylara müzikle ilgili işitme, söyleme ve çalma alanlarında sorular yöneltildi ve performansları ölçüldü. Buna göre sınav sonrası 20 öğrenci asil, 32 öğrenci ise yedek kayıt hakkı kazandı. 

MENTEŞE'DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM FARKINDALIĞI: 17 FARKLI STAND KURULDU MENTEŞE'DE OKUL ÖNCESİ EĞİTİM FARKINDALIĞI: 17 FARKLI STAND KURULDU

REKTÖRDEN ÖĞRENCİLERE TEBRİK

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, yetenek sınavlarını başarıyla tamamlayan öğrencileri tebrik ederek sanatın bilgiyle birleştiğinde daha da güçlü bir etki yarattığının altını çizdi. 

Editör: Huri Kaptan