MSKÜ'den önemli adım: VALORE 2025

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından 'Maden Kaynaklarının Sıfır Atıkla Değerlendirilmesi-VALORE 2025' etkinliği düzenledi.

MSKÜ'den önemli adım: VALORE 2025
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü tarafından 3-5 Nisan 2025 tarihlerinde maden kaynaklarının çevre dostu ve sürdürülebilir yöntemlerle değerlendirilmesine dikkat çekmek amacıyla ‘Maden Kaynaklarının Sıfır Atıkla Değerlendirilmesi-VALORE 2025’ etkinliği düzenledi.


3 gün boyunca süren etkinlikte, Avrupa Birliği komisyonu tarafından desteklenen ‘Feldspatik Cevherlerin Sıfır Atıklı Değerlendirilmesi: Stratejik Hammaddeler İçin Yeşil ve Sürdürülebilir Kaynak Kullanımı’ başlıklı ERA-MIN3 POTASSIAL Projesi, yer altı kaynaklarının etkin kullanımı, madencilik atıklarının geri kazanımı, çevre dostu ve yenilikçi teknolojiler, sürdürülebilir kaynak kullanımı gibi konular çok yönlü olarak ele alındı.

Madenciliğinin çevresel etkilerine yönelik konular ele alındı
Düzenleme Kurulu Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Deniz Baş’ın moderatörlüğünü üstlendiği teknik sunumlarda özellikle bölgemiz madenciliğinin çevresel etkilerine yönelik konular çok yönlü olarak ele alındı.

 Teknik sunumlar sonrası, sıfır atıklı madenciliğe yönelik tartışmaların gerçekleştiği panel ile VALORE2025 etkinliği son buldu.

Etkinliğe; Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Kavaklıdere ve Yatağan Belediye Başkanları, MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Deniz Ülgen, Muğla Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül, Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Hüseyin Işık ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş’un yanı sıra kurum ve sektör temsilcileri ile 6 farklı ülkeden bilim insanları ve araştırmacılar ile öğrenciler katıldı.

İHA

Bakmadan Geçme