Gündem Haberleri

MSB'DEN O İDDİALARA YÖNELİK AÇIKLAMA: TEĞMENLERİN İDARİ BAĞI KALMADI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kara Harp Okulu'ndan mezun olan teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldığı iddialarına ilişkin açıklama yayımladı. MSB'nin açıklamasında "Mezun olan teğmenlerin harp okulları ile idari bağı kalmamıştır." ifadeleri yer aldı.

Loading...

Abone Ol

MSÜ Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde Kara Harp Okulu’ndan mezun olan teğmenlerin kılıç çatarak "Mustafa Kemal’in askerleriyiz." dediği anlar sosyal medyaya yansıdı. Bu görüntüler üzerine, teğmenler hakkında sosyal medya paylaşımları nedeniyle soruşturma açıldığı iddiaları gündem oldu. Törende kaydedilen görüntüler dolayısıyla teğmenler hakkında soruşturma başlatıldığı iddiaları üzerine Milli Savunma Bakanlığından açıklama geldi.

"TEĞMENLERİN İDARİ BAĞI KALMADI"

Milli Savunma Bakanlığının konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Harp Okullarının mezuniyet törenleri 30-31 Ağustos tarihlerinde yapılmış olup mezun olan Teğmenlerin Harp Okulları ile idari bağı kalmamıştır. Teğmenlerin okula çağrılarak haklarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle tahkikat açıldığı iddiaları doğru değildir."