Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ'ın, kurucusu olduğu İYİ Parti ve eski genel başkanı Meral Akşener hakkındaki iddiaları gündem oldu.

YouTube'da katıldığı bir kanalda Akşener'in ağzından aktardığı "Bana nedenini sorma, adamı (Recep Tayyip Erdoğan) Cumhurbaşkanı seçiyoruz. Eğer adımı verirseniz inkar ederim" ifadeleri, İYİ Parti içerisinde huzursuzluk yarattı.

AKŞENER MAHKEMEYE VERİYOR

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, Özdağ'ın iddiasını Meral Akşener sordu ve bugünkü köşesinde gelişmeleri paylaştı. Buna göre; Merak Akşener eski "ülküdaş"ı Ümit Özdağ'ı mahkemeye veriyor.

Akşener, "Ona bugüne kadar çok hoşgörüşü davrandım. Bir parti kurdu, bizden ayrıldı. Mahkemede yalanlayacağım Özdağ'ı. Getir bakalım belgeni. İftira atan herkesi mahkemeye vereceğim" dedi. 

METİN ERGUN: ÖRGÜTLÜ YAPI İŞBAŞINDA

İyi Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun da Sözcü'deki yazıyı paylaşarak X hesabından "Herkes biliyordu iftira olduğunu, yine de ‘kereste gibi adamlar’ o iftiraya sarıldılar. Israrla ve sürekli olarak ⁦Meral Akşener'e iftira atılmaya devam ediliyor. Bu normal değil. Kanaatimiz şu: Meral Akşener’e karşı ‘örgütlü’ bir yapı işbaşında" ifadelerini kullandı.

Metin Ergun, Akşener'e yakınlığıyla biliniyor.

Haber Merkezi