Gündem Haberleri

Metin Arolat Mevlana'nın torunu mu? İlginç gerçek vefatıyla gündem oldu!

Ünlü şarkıcı Metin Arolat dün gece çıktığı sahnede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 52 yaşında hayatını kaybeden ünlü şarkıcının vefatı sevenlerini yasa boğdu. Sanatçının vefatının ardından ilginç bir ayrıntı gündem oldu. Metin Arolat Mevlana'nın torunu mu?

Abone Ol

90’lı yıllarda Türk pop müziğine damgasını vurmuş isimlerden biri olan Metin Arolat, dün sahne aldığı mekanda şarkı söylerken aniden rahatsızlandı. Kadıköy Kozyatağı'nda bir otelde şarkı söylemek için gece saatlerinde sahneye çıkan ünlü şarkıcı Arolat, bir süre sonra fenalaşarak yere yığıldı. Arolat, buradaki ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 52 yaşındaki sanatçıdan sevenlerine kötü haber geldi. Kalp krizi geçirdiği belirtilen Arolat'ın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı açıklandı. 

Ani ölümüyle sevenlerini yasa boğan ünlü şarkıcı hakkındaki ayrıntı bir kez daha gündeme geldi. Böylece Metin Arolat'ın ünlü düşünür Mevlana'nın 23. kuşak torunu olduğu gün yüzüne çıktı.

METİN AROLAT: EVET MEVLANA'NIN TORUNUYUM

Hürriyet'in internet sitesinden yayımlanan 16 Mayıs 2001 tarihli habere göre Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin soyundan olan Çelebiler, Amerikalılarla birlikte Mevlana'nın hayat felsefesinin aktarıldığı bir internet sitesi hazırlayıp, sitede 8 yüzyıldır saklanan belgelerle hazırlanan soyağacında, 23'üncü kuşak torunu olduğunu belirterek Metin Arolat'a da yer vermişti.

Bunun üzerine Metin Arolat, böyle bir sitenin varlığından haberdar olduğunu belirterek şu açıklamalarda bulunmuştu:

MEVLANA'NIN 21'İNCİ KUŞAKTAN TORUNU BESTE YAPMASINI İSTEDİ

"Evet Mevlana'nın soyundan geldiğimi biliyorum.

Akrabamız olan ve Mevlana'nın 21'inci kuşaktan torunu olan Dr. Celaleddin Bakir Çelebi ölmeden önce, Mevlana'nın felsefesini yurtdışında tanıtmak, bilgilendirmek amacıyla çalışmalar yaptığını ve bu doğrultuda bir beste yapmamı istedi.

Kendisi 1996 yılında vefat etti. Onun bu isteğini en kısa zamanda yerine getirip, oğluna teslim edeceğim" dedi. 

Arolat, "Benim soyumda Osmanlı İmparatorluğu döneminde görev yapmış paşalar var. Böyle geniş bir ailenin içinde yer almak beni çok heyecanlandırıyor."

METİN AROLAT KİMDİR?

28 Mayıs 1972 tarihinde İzmir'de doğan Metin Arolat, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Mezun olduktan sonra İstanbul'a taşınan Arolat, bir reklam ajansında işe başladı. Metin Arolat, daha sonra Amerika'ya gidip reklamcılık eğitimi aldı.

MEVLANA'NIN 23. KUŞAK TORUNU

Ünlü şarkıcı ve yönetmen Metin Arolat aynı zamanda ünlü düşünür Mevlana'nın 23. kuşak torunudur.

HEM YÖNETMENLİK HEM ŞARKICILIK KARİYERİNİ BİRLİKTE YÜRÜTTÜ

Metin Arolat, 1995 yılında Ayrılık Olmaz isimli albüm ile müzik piyasasına giriş yaptı. Hem yönetmenlik hem şarkıcılık kariyerini birlikte yürüten Arolat, "Ayrılık Olmaz", "Yine Bir Başıma", "Kabul Et", "Lütfen Yaz Gelsin", "Çok Daha Ötesi", "Karavan" gibi albüm ve single çalışmalarına imza attı. Birçok markanın reklam filmlerinde yönetmenlik yapan Arolat, müzik kariyeri boyunca pop müziğin sevilen isimlerinden biri haline geldi.  Metin Arolat, kendine has tarzı ve enerjik sahne performanslarıyla hafızalara kazındı.

METİN AROLAT NEDEN ÖLDÜ?

İstanbul Kozyatağı'nda 20 Eylül 2024 tarihinde bir otelde gece saatlerinde sahne alan Arolat, aniden fenalaşarak yere yığıldı. Kalp masajı yapılan 52 yaşındaki şarkıcı, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Tüm müdahalelere rağmen Arolat’ın hayatını kaybettiği açıklandı.

Metin Arolat'a hayatını kaybetmeden önce yapılan kalp masajı kamerada Metin Arolat'a hayatını kaybetmeden önce yapılan kalp masajı kamerada