Menteşe'de 4 günün ardından kontrol altına alınan yangında 120 arı kovanının zarar gördüğü belirlendi. Turnalı Mahallesi'nde ormanlık alanda 18 Ekim'de çıkan ve rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına, gece kara ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla da hava ekipleri müdahale etmeyi sürdürdü. Ardından yangının sabah saatlerinde kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarına başlandı.

Menteşe’de alkollü sürücünün çarptığı 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti Menteşe’de alkollü sürücünün çarptığı 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği ekipleri bölgeye giderek hasar tespit çalışması yaptı. Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği İkinci Başkanı Yılmaz Kaya, AA'ya yaptığı açıklamada, Turnalı Mahallesi'nde başlayan orman yangınının kısa sürede Kıran ve Sarnıç mahallerinin sınırlarına yaklaşması nedeniyle birlik üyesi tüm arıcılara mesaj gönderdiklerini kaydetti.

120 ARI KOVANI YANDI

Öte yandan uyarının ardından ormanlık alanda kovanları olan yaklaşık 100 arıcının bölgeye geldiğini aktaran Kaya, şunları dile getirdi:

"Bölgede bulunan arıcılarımız kendi imkanları ile yaklaşık 20 bin kovanı taşıyarak güvenli alanlara götürdü. Sadece bir üyemizin yangında 120 kovanı yandı. Daha büyük kayıpların önüne geçtik." 
Ayrıca Kaya, zarar gören kovanlarla ilgili gerekli çalışmaların yapıldığını anlatarak yangın söndürme çalışmalarına arıcıların da destek olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA