Menteşe Belediyesi, şiddet, taciz ve mobinge karşı önemli bir adım attı. Belediye, "Şiddete Karşı Tutum Belgesi" imzaladı. Söz konusu belge ile Menteşe'de şiddete karşı yeni bir dönem başlatıldı. Törene; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, Belediye Başkan Yardımcıları Merve Fidem Barut, Engin Fırat Atay ve Mehmet Tahça, CHP İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Gençlik Kolları, kadın örgütleri temsilcileri ve kent konseyi üyeleri katıldı.

Ahmet Aras (1)

AHMET ARAS: MUĞLA ŞİDDETİN YOĞUN OLDUĞU 3. İL

Tören esnasında konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da "şiddetin toplumsal bir sorun" olduğuna vurgu yaparak, şiddetin önlenmesi için kararlı adımlar atılması gerektiğinin altını çizdi. 
Başkan Aras, " Türkiye'de şiddetin en yoğun olduğu üçüncü il Muğla. Biz bu yükü kaldıramayız. Bugün bu konuda önemli bir adım atıyoruz. Diğer ilçelerimizde de bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diyerek şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ve bu yönde mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Gonca Köksal-1

"SEÇİLMİŞ BİR BELEDİYE BAŞKANI OLARAK, ŞİDDETİ GÖRMEZDEN GELMEYECEĞİM!"

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ise şiddete karşı tavırlarını net bir şekilde ortaya koyduklarını dile getirerek "Seçilmiş bir kadın belediye başkanı olarak, toplumsal yaşamın her alanında hüküm süren şiddeti görmezden gelmeyeceğimi ve şiddeti münferit bir olay gibi düşünmeyeceğimi ilan ediyorum" diye konuştu. 

MENTEŞE'DEKİ YANGINA TSK'YA AİT HELİKOPTER İLE HAVADAN MÜDAHALE EDİLİYOR MENTEŞE'DEKİ YANGINA TSK'YA AİT HELİKOPTER İLE HAVADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Kadınların özgür, eşit ve şiddetsiz bir yaşam sürmeleri için çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Köksal, konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte tutum belgesini imzaladı ve Menteşe Belediyesi olarak şiddete karşı güçlü bir duruş sergilemeye kararlı olduklarını vurguladı.
 

Editör: Huri Kaptan