Muğla Haberleri

MENTEŞE'DE KEKLİKLER DOĞAYA KAVUŞTU: 1 YIL AVLANMASI YASAK!

Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından doğal yaşamı desteklemek ve ekosistemi güçlendirmek amacıyla Menteşe Göktepe Mahallesi’nde keklikler doğaya salındı. Bu kapsamda Göktepe Devlet Avlağı bir yıl boyunca avlanmaya kapalı olacak.

Abone Ol

Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince doğal yaşamın korunmasına yönelik Menteşe'ye bağlı Göktepe Mahallesi’nde keklik salımı gerçekleştirildi. Söz konusu etkinliğe, Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ömer Kahraman ile Muğla Şefliği’nden Serhat Şener ve ekip arkadaşları katıldı.

KEKLİKLERİN DOĞAYA SALINMA AMACI

Kekliklerin doğa ile kavuştuğu etkinliğin, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunması ve avlanmanın düzenlenmesi amacıyla yapıldığı belirtildi. Böylece Göktepe’nin doğal yaşam alanlarına bırakılan kekliklerin popülasyonlarının doğal ortamda güçlenmesi amaçlandı.

BİR YIL BOYUNCA AVLANMAYA KAPALI OLACAK

Öte yandan Göktepe Devlet Avlağı’nın bir yıl boyunca avlanmaya kapalı olacağı duyuruldu. Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkilileri, doğanın korunması ve yaban hayatının devamlılığı için sürdürülen benzer faaliyetlerin Muğla genelinde yaygınlaştırılacağını vurguladı.