Muğla’nın Menteşe ilçesinde, sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeleri içeren kanun teklifi görüşmeleri öncesinde hayvanseverler Sınırsızlık Meydanı’nda nöbet başlattı. TBMM’ye sunulan ve kabul edilen önergeye göre, 'Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' 28 Temmuz’dan itibaren 1 Ağustos’a kadar Genel Kurul’da görüşülecek.

SOKAK HAYVANLARI İÇİN NÖBET TUTUYORLAR

Sınırsızlık Meydanı’nda akşam saatlerinde bir araya gelen hayvanseverler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle birlikte nöbet tutmaya başladı. Vatandaşlar, sokak hayvanlarının korunmasına yönelik daha güçlü yasaların çıkarılması için farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ KASKSIZ ARKADAŞIYLA BİRLİKTE ÖLÜMDEN DÖNDÜ MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜ KASKSIZ ARKADAŞIYLA BİRLİKTE ÖLÜMDEN DÖNDÜ

KANUN TEKLİFİ GENEL KURUL'DA GÖRÜŞÜLECEK

Önergeye göre, sokak hayvanlarına ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi, halihazırda Genel Kurul'a sevk edilen diğer tekliflerin önüne çekilerek 28, 29, 30 ve 31 Temmuz tarihleri arasında görüşülecek. Hayvanseverler, bu süreçte nöbetlerini sürdürecek.