Menteşe'de Turnalı mevkiinde sabaha karşı çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı ve yerleşim yerlerine yakın bölgedeki alevler söndürüldü. Bölgenin doğu ve batı bölümleri kontrol altına alınırken, üst kısımlarda söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor. Yangının çıktığı ilk saatlerden bu yana ekipler ve vatandaşlar yangının söndürülmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor. 

Menteşe'de Asker Ve Itfaiye Sahada! Yangının Çıkış Sebebi Araştırılıyor

MUSKİ duyurdu: Muğla’da su kesintisi! Saatlerce sular akmayacak MUSKİ duyurdu: Muğla’da su kesintisi! Saatlerce sular akmayacak

JANDARMA VE İTFAİYE EKİPLERİ SAHAYA İNDİ

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri sahaya inerek yangının çıkış noktası ve nedeninin belirlenmesi için araştırma başlattı. Jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin de bölgeye sevk edildiği aktarılırken bölgede yanıcı bir maddenin olup olmadığının da araştırılacağı belirtildi.
Öte yandan yapılan ilk incelemelerde yangının gece etkili olan fırtınada ağaçların enerji hatları üzerine devrilmesinin ardından başladığı kaydedildi. Buna göre çevre sakinlerinin ifadelerini değerlendiren jandarma ve itfaiye ekipleri, ağaç devrilen bölgelerde incelemelerini artırdı.


Muğla'nın 3 bölgesinde orman yangını! Alevlere karşı mücadele sürüyor Muğla'nın 3 bölgesinde orman yangını! Alevlere karşı mücadele sürüyor

Kaynak: İHA