Muğla İl Müftülüğü ev sahipliğinde Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce organize edilen Kur'an Kursları arası Hafızlık Bölge Yarışmaları sona erdi. Menteşe'deki Akçaova Hacı Mehmet Çiçek Kur'an Kursu'nun çok amaçlı salonunda düzenlenen yarışmada, Erkek Kur'an Kurslarından 7, Kız Kur'an Kurslarından ise 5 hafız öğrenci, dereceye girebilmek için mücadele etti. Yarışmanın komisyon başkanlığını Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Vahdeddin Şimşek üstlenirken, Muğla İl Müftü Yardımcısı Erkan Saral ve Ula İlçe Müftüsü Ebubekir Tatlı da komisyon üyesi olarak görev aldı.

MUĞLA GENÇ YETENEKLERİNİ ARIYOR! MENTEŞE'DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI MUĞLA GENÇ YETENEKLERİNİ ARIYOR! MENTEŞE'DE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

KIYASIYA MÜCADELE

Yarışma kapsamında komisyon üyelerinin yönelttiği ayetleri ezberden okuyarak başarılı olmaya çalışan hafız öğrenciler, salonu dolduran ailelerinin ve Kur'an Kursu hocalarının desteğiyle kıyasıya bir mücadele etti. 

YARIŞMANIN FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

Erkekler kategorisinde birinciliği İzmir'den katılan Yusuf Özel kazanırken Afyonkarahisar'dan Muhammed Hamza Çam ikinci, Kütahya'dan Yusuf Toruk ise üçüncü oldu. Kızlar kategorisinde de İzmirli Zehra Nohut birinci olurken, Kütahya'dan Nezahat Ebrar Akın ikinci ve Denizli'den Nadiye Merve Özkan üçüncü oldu. 

FİNALİSTLER KIRIKKALE YOLCUSU

Her iki kategoride birinci olan hafızöğrenciler, Kırıkkale'de gerçekleştirilecek olan Türkiye Finaline katılma hakkı elde etti. Öte yandan yarışmada derece elde eden öğrencilere, Türkiye Diyanet Vakfı Muğla Şubesince para ödülleri takdim edildi. Ayrıca, başarılı öğrencilere Muğla İl Müftülüğü de Başkanlık eserlerinden oluşan çeşitli hediyeler verdi. 

Editör: Huri Kaptan