Eski Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, belediyenin borçları ve hizmetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Oktay, görev süresi boyunca belediyenin toplam 650 milyon TL borcu olduğunu, bu borcun yaklaşık 250 milyon TL’sinin vadesi gelmemiş olduğunu anlattı.  350 milyon TL borç bıraktığını, ancak 1 milyar 260 milyon TL alacakları olduğunu ifade eden Oktay, “Borçlarımızı ödemek yerine, yap işlet devret modelini tercih ettik. Sürekli denetim altında, sosyal belediyecilik anlayışıyla çalıştık” dedi.

"MÜLK SATIŞINA ONAY VERMEDİK"

MARMARİS'TEN İTALYA'YA AÇILMAK İSTEYEN DÜZENSİZ GÖÇMENLER İLE 5 KAÇAKÇI YAKALANDI MARMARİS'TEN İTALYA'YA AÇILMAK İSTEYEN DÜZENSİZ GÖÇMENLER İLE 5 KAÇAKÇI YAKALANDI

Oktay, belediyenin yeni başkanının mülk satışına yönelik kararına saygı duyduğunu ve döneminde mülk satışına izin vermediklerini belirtti. “Görevde bulunduğumuz süre içerisinde aldığımız karar gereği hiçbir mülk satışına izin vermeyeceğimizi ifade etmiştik. Nitekim bunu gerçekleştirdik. Neticede yeni gelen arkadaşımız böyle bir tasarrufta bulunmuş, saygı duymak gerekir” dedi.

"ÇİVİ ÇAKMADILAR" ELEŞTİRİSİNE YANIT VERDİ

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen’in, “Çivi çakmadılar” eleştirisine yanıt veren Oktay, “Bizim 5 yıldır çivi çakmadığımızı eleştiren bir anlayış var. Keşke bu eleştiriyi yaparken yaptığımız yeni belediye hizmet binasını göz önünde bulundursalar, böyle bir talihsizlik yaşanmasaydı. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.

"KENTİN SORUNLARINA ODAKLANIN"

Oktay, Marmaris’in güncel siyaset çekişmeleri yerine hizmet ve üretim odaklı bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini  söyleyerek,“Kentimiz kısır çekişmelerle yerinde sayar ve bu hiç kimseye fayda sağlamaz. Tüm yetkililere sesleniyorum: Lütfen atışmaları bir kenara bırakıp kentin gerçek sorunlarına odaklanın. Seçim öncesi karalama siyasetini bırakın. Kente gerçek anlamda hizmet ve üretim gerekmektedir” şeklinde konuştu.

"ATIŞMALARI BIRAKIN"

Oktay konuşmasında son olarak şunları söyledi, “Deprem sonrası İller Bankası gelirlerinde yüzde 40’a varan kesintiler yaşadık. Ancak bu durum halkımıza hissettirilmeden hizmetlerimize devam ettik. Borçların ödenemez olduğunu düşünseydim, bu borca girmezdim. Ama ödenebilir olduğunu düşünüyorum."

Muhabir: Burcu Dincel