Marmaris Haberleri, Marmaris Son Dakika Haber

Mega yat "Golden Odyssey" Marmaris'te demirledi

Dünyadaki sayılı yatlar arasında yer alan "Golden Odyssey" isimli süper yat, günlük liman ziyareti ve akaryakıt ikmali için Marmaris'te demirledi.

Abone Ol

Bermuda bayraklı "Golden Odyssey" isimli süper yat dün Marmaris'e geldi. Süper yat, Marmaris Cruise Port Limanı'nın büyük rıhtımında kruvaziyer olmasından dolayı körfezde alargada bekledi. Yaklaşık 124 metre uzunluğundaki dev yat, Marmaris'te tatil yapan yerli ve yabancı turistler tarafından görüntülendi. 

Kruvaziyerin limandan ayrılmasıyla yakıt ikmali yapacak yatın uluslararası sularda Akdeniz ve Ege'deki turuna devam edeceği aktarıldı.

YAKIT İKMALİ İÇİN YAKLAŞIK 11 MİLYON LİRA ÖDENDİ

İkmalin ardından limandan ayrılacağı belirtilen yata, İzmir Aliağa'dan tankerlerle yaklaşık 350 bin litre akaryakıt ikmali yapılması planlandı. Yakıt ikmali için yaklaşık 11 milyon lira ödendi.

60 PERSONEL GÖREV YAPIYOR

Edinilen bilgiye göre lüks ve konfora sahip 2015'de yapıldı. 16 kabiniyle 32 misafir konaklama kapasitesine sahip, 21 knot seyir hızına sahip yatta, 60 personel görev yapıyor.

ÇİNLİ BİR İŞ İNSANI TARAFINDAN SATIN ALINDI

Yüzme havuzu, kuaför ve güzellik salonu, özel diş hekimliği tesisi ve doktor muayene odası da bulunan yatın Çinli bir iş insanı tarafından geçtiğimiz aylarda satın alındığı biliniyor.

Diğer taraftan, Rus iş insanı Roman Abramoviç'in 164 metre uzunluğunda 22 metre genişliğindeki 6 katlı ultra lüks yatı "Eclipse" de Albatros Marina'da demirli kalmaya devam ediyor.

MS Nieuw Statendam kruvaziyeri 3 bin 200 yolcusuyla Marmaris'te MS Nieuw Statendam kruvaziyeri 3 bin 200 yolcusuyla Marmaris'te