Marmaris'te dün akşam saatlerinde Keçi Adası yakınlarında meydana gelen olayda, 96 yolcu ve 2 personelden oluşan 102 kişinin bulunduğu bir gezi teknesinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede tüm tekneyi saran alevlerden kaçan yolcular ve mürettebat, canlarını denize atlayarak kurtardı.

BAZI YOLCULAR CANLARINI KURTARMAK İÇİN DENİZE ATLADI

LASTİK BOT ARIZA YAPINCA AVRUPA HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ; 46 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI LASTİK BOT ARIZA YAPINCA AVRUPA HAYALLERİ SUYA DÜŞTÜ; 46 KAÇAK GÖÇMEN KURTARILDI

Bölgede bulunan dalış teknesi kaptanı Mustafa Tuncer Uysal, yangının kendilerine sıçrama tehlikesine rağmen cesur bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Uysal, "Yangının bize sıçrama tehlikesi vardı, çok fazla yanaşamadık ama denize atlayan insanları kurtarmayı başardık" dedi.

19 KİŞİ YARALANDI

Olayda yaralanan 19 kişi hastaneye kaldırıldı. Yaralılardan 3'ü Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilirken, 4'ünün tedavisi ilçedeki hastanelerde devam ediyor. Diğer yaralılar ayakta tedavi edilerek taburcu edildi.

36 KİŞİYİ KURTARDI

Uysal, yangın anında yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Tekne demir halindeydi, rüzgar nedeniyle çok fazla yanaşamadık çünkü alevler ve dumanlar bizi de etkiliyordu. Personele yangın hortumlarını çıkartmalarını ve tekneyi ıslatmalarını söyledim. Can yeleklerini ve simitleri hazırladık. İnsanları topladıktan sonra, bölgeye yangın helikopteri geldi ve Sahil Güvenlik ekipleri tehlikeli bölgeden uzaklaşmamızı söyledi. Patlama sesleri geliyordu. Emniyetli bir bölgeye çekildikten sonra kazazedeleri sayarak ve isim listesi yaparak Sahil Güvenlik ekiplerine teslim ettik." Yangının nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.